Pește cu orez și roșii cherry la tigaie, delicios, sănătos și gata în doar 15 minute

  • Publicat:
Pește cu orez și roșii cherry la tigaie, delicios, sănătos și gata în doar 15 minute

Preparatele gătite într-o singură tigaie, precum acesta, sunt excelente, deoarece oferă o explozie de arome remarcabile cu un minimum de vase de spălat. Acest minunat preparat cu cinci ingrediente se axează pe orezul frumos parfumat, peștele perfect aburit și roșiile cherry moi și suculente, însoțite de o pastă de măsline verzi bogată în arome.

Ingrediente pește cu orez și roșii cherry la tigaie

  • 300 g de orez basmati alb
  • 6 linguri cu vârf de pastă de măsline verzi
  • 350 g roșii cherry coapte de culori variate
  • ½ legătură de busuioc proaspăt (15 g)
  • 500 g fileuri de pește alb, cum ar fi cod, fără piele, fără oase

Cum se prepară

Pune pe foc o cratiță mare din fontă. Toarnă orezul cu 2 linguri cu vârf de pastă de măsline, amestecă, apoi adaugă 600 ml de apă. Pune capacul și lasă-l să dea în clocot în timp ce tai roșiile pe jumătate și, într-un castron, le amesteci pe acestea cu câte o lingură de ulei de măsline și oțet balsamic. Gustă, condimentează cu sare de mare și piper negru și adaugă cea mai mare parte din frunzele de busuioc.

Taie peștele în patru bucăți de dimensiuni egale și așază-le în cratiță, împingându-le în orez. Presară roșiile pregătite peste. Pune capacul la loc și lasă-le să fiarbă timp de 10 minute sau până când orezul este fiert apoi înlătură capacul și mai lasă-le la fiert pentru încă 2 minute până când tot lichidul s-a evaporat.

Pune restul de pastă de măsline peste pește, presară restul de frunze de busuioc, stropește ușor cu ulei de măsline extra virgin și servește.

Foto: Shutterstock

Sursa: jamieoliver.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân