Halloumi cu legume la grătar: gata cât ai zice… prânz!

  • Publicat:
Halloumi cu legume la grătar: gata cât ai zice… prânz!

Halloumi cu legume la grătar: un aperitiv perfect sau o masă sănătoasă, delicioasă și ușor de preparat. Încearcă această rețetă minunată când dorești ceva ușor și răcoritor la prânz sau la cină.

Ingrediente halloumi cu legume la grătar

  • 225 g de brânză halloumi
  • 1 mănunchi mic de sparanghel
  • 2 dovlecei
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 cepe roșii
  • 200 g de roșii cherry coapte
  • 1 lingură de capere
  • ½ legătură de busuioc
  • ½ legătură de pătrunjel 

Pentru dressing

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1 lingură de oțet de mere

Cum se prepară

Pune toate ingredientele pentru dressing într-un borcan curat și agită pentru a le combina. Lasă deoparte.

Taie halloumi în felii, taie și feliază sparanghelul, apoi feliază subțire dovlecii pe lungime. Stropește-le cu ulei de măsline, apoi condimentează.

Încălzește o tigaie grill la foc iute, apoi adaugă sparanghelul, dovlecii și halloumi. Gătește până se rumenesc frumos, apoi scoate și lasă deoparte.

Taie mărunt cepele în inele, taie roșiile în jumătăți, apoi aranjează-le în straturi pe un platou cu sparanghel, dovlecei, halloumi și capere.

Taie și presară ierburile proaspete, iar la final adăugă câțiva stropi de dressing.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân