Sushi cu somon afumat

Se pune orezul la fiert, doar cu o cană şi jumătate de apă. Când începe să fiarbă se pune capacul şi se dă focul mic. Trebuie să fiarbă 30 de minute după ce se pune capacul şi se dă la minimum focul. Nu se ridică capacul înainte.
  • Publicat:
Sushi cu somon afumat

Ingrediente:

1 cană şi jumătate de orez japonez pentru sushi
1 cană şi jumătate de apă
4 linguri oţet de orez
1 pachet de nori (alge)
200g de somon afumat
4 castraveţi mici
Wasabi
sos soia şi ghimbir murat pentru servit

Mod de preparare:

Se pune orezul la fiert, doar cu o cană şi jumătate de apă. Când începe să fiarbă se pune capacul şi se dă focul mic. Trebuie să fiarbă 30 de minute după ce se pune capacul şi se dă la minimum focul. Nu se ridică capacul înainte. Se opreşte focul, se amestecă, se lasă 2 minute şi se pune la răcit.
După ce s-a răcit orezul, se ia câte o foaie de nori şi se aşază pe un covoraş de bambus (special pentru rulat sushi). Spre mijlocul foii se întinde orez (1-2 linguri), deasupra lui aşezându-se puţin wasabi, feliuţe de somon şi de castravete, în această ordine.

Se lasă un spaţiu liber de 2 cm în partea de sus. Se umezeşte cu puţină apă acest capăt al foii de nori. Se rulează foaia de nori din partea de jos şi se „lipeşte” partea umezită peste cealaltă extremitate a foii. Rulourile astfel obţinute se taie în felii groase de 1-2 cm şi se servesc alături de sos soia şi de ghimbir murat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Risotto cu apă de scoici
Risotto cu apă de scoici
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: