Piersici la cuptor, cea mai simplă, delicioasă și răcoritoare rețetă de vară

Venim către tine cu o rețetă de piersici la cuptor care îți aduc în bucătărie, în zilele toride de vară, mirosul delicios de toamnă.
  • Publicat:
Piersici la cuptor, cea mai simplă, delicioasă și răcoritoare rețetă de vară
Foto: shutterstock

Venim către tine cu o rețetă de piersici la cuptor care îți aduc în bucătărie, în zilele toride de vară, mirosul delicios de toamnă. Cu scorțișoară și glazură de zahăr te poți bucura de un gust caramelizat cu fiecare mușcătură. Dacă vrei să oferi un plus de savoare, le poți consuma alături de o cupă de înghețată sau le poți servi alături de granola pentru mai multă textură. Iată pașii pentru 4 porții, gata în 25 de minute.

Valori nutriționale (per porție)

  • 116 calorii
  • 6g grăsimi
  • 16g carbohidrați
  • 1g proteine

Ce beneficii au piersicile pentru sănătate?

Pe lângă gustul delicios, piersicile vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea sunt bogate în magneziu, potasiu, vitamina C și vitamina A. O piersică medie conține 2g de fibre, adică 7% din necesarul zilnic recomandat.

Este o rețetă fără gluten?

Da, mai ales dacă optezi să le consumi alături de granola. Dar citește eticheta cu atenție, pentru că deși ovăzul este fără gluten, unele produse sunt procesate.

Este o rețetă vegană?

Pentru că vom folosi unt în această rețetă, nu, nu este, dar este o rețetă vegetariană. Poți înlocui untul cu unt vegetal și să servești desertul cu un iaurt vegetal pentru a o transforma într-un preparat vegan.

Piersici la cuptor: cum se pot servi?

Recomandarea noastră este să le consumi alături de înghețată de vanilie. Sunt absolut delicioase și alături de iaurt grecesc, frișcă sau brânză cottage. Presară granola deasupra sau nuci tocate mărunt, precum migdale sau nuci pecan, pentru mai multă textură.

Cum depozitezi preparatul?

Înainte de a le depozita la frigider, lasă-le să se răcească, apoi pune-le într-o caserolă închisă ermetic. Le poți ține la frigider până la 3 zile. Pentru a le reîncălzi, lasă-le 1 minut la cuptorul cu microunde, în intervale de 1 minut.

Rețetă piersici la cuptor

Ingrediente

  • 57g unt nesărat, moale
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată
  • 1/2 lingură extract de vanilie
  • 4 piersici proaspete, tăiate pe jumătate
  • înghețată de vanilie sau iaurt grecesc (opțional)

Mod de preparare

Lasă cuptorul la pre-încălzit la 170 grade celsius. Amestecă untul, zahărul, scorțișoara și vanilia într-un bol mic până se omogenizează. Întinde compoziția pe o tavă de copt și pune piersicile peste compoziție, cu fața în sus. Lasă-le la cuptor 20-25 de minute, până se înmoaie. Servește-le alături de înghețată sau iaurt.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân