Cucerește-l cu acest desert plin de ciocolată de Valentine’s Day!

  • Publicat:
Cucerește-l cu acest desert plin de ciocolată de Valentine's Day!
Sursa foto: envato

Ziua Îndrăgostiților este o zi pe care multe cupluri o așteaptă. Cum îți poți suprinde iubitul azi? Ei bine, pregătindu-i un desert delicios, simplu de făcut, dar plin de iubire! Ai ghicit, un lava cake! 

Lava cake: desertul savuros, pe placul oricui

Cu siguranță că după o cină copioasă, acest desert cu ciocolată poate reprezenta preludiul ideal pentru o seară în doi de neuitat. 

Citește și: Cum să aranjezi masa pentru o cină romantică de Valentine`s Day

Vestea extraordinară este că este și atât de simplu de făcut! Ai nevoie de puține ingrediente și îl poți pregăti din timp.

Așadar, ia în considerare:

  • 120 gr de unt
  • 170 gr de ciocolată neagră
  • 2 ouă
  • 2 gălbenușuri de ouă
  • 70 gr de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • esență de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Într-o cratiță, pune untul împreună cu ciocolata și lasă-le să se contopească împreună. Separat, mixează bine ouăle, gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie și praful de sare. Mixează la intensitate medie până la obținerea unei consistente închegate. Adaugă și ciocolata topită, amestecând bine, mixand la o intensitate mai mică. La final, adaugă și cele două linguri de făină și amestecă din nou.

Pune aluatul astfel obținut în vase sau forme de aluminiu de unică folosință (ce preferi/de ce dispui) și lasă-l la cuptorul preîncălzit preț de 6-8 minute. Când consistența sa cremoasa va arăta coaptă la suprafață, oprești cuptorul. Conținutul din interior nu trebuie să se închege.

Se servesc aburinde sau cu o cupa de înghețată, după preferințe.

PS: Iubitul tău va fi topit de plăcere! 

Citește și: Pere poşate în vin Merlot cu vanilie şi scorţişoară, un desert perfect de Valentine’s Day

Sursă: New York Times

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being