Mic dejun sexy pentru Valentine’s Day, rețetă marca Oprah Winfrey

Surprinde-l sau surprinde-o cu un mic dejun sexy pentru a sărbători Valentine's Day, o rețetă marca Oprah Winfrey.
  • Publicat:
Mic dejun sexy pentru Valentine's Day, rețetă marca Oprah Winfrey
Envato

Surprinde-l sau surprinde-o cu un mic dejun sexy pentru a sărbători Valentine’s Day, o rețetă propusă de Oprah Winfrey în cartea sa cu rețete sănătoase menite să îți aducă fericire. 

Chiar și un mic dejun poate să fie sexy, și nu neapărat prin atitudinea ta când îl prepari sau îl servești, sau în funcție de locație (dacă te bucuri de el în pat sau aranjezi masa cu tematică de Valentin’s Day), ci chiar și cu ajutorul ingredientelor din care îl prepari.

Așadar, vă propunem pentru Ziua îndrăgostiților, care va veni cât de curând, să condimentați mâncarea așa încât gustul să fie în sine o celebrare a iubirii, un gust sexy, un mic dejun cu același nume din cartea cu rețete a vedetei Oprah Winfrey.

Mic dejun sexy

Ingrediente:

  • 2 ardei serrano, curățați de semințe
  • 2 ardei jalapeño, curățați de semințe
  • 4 căței de usturoi, decojiți
  • 1/4 ceapă albă mică
  • 2 roșii Roma, medii
  • 1 roșie cherry, de pe ciorchine

Ouă jumări

  • 1 gălbenuș mare
  • 3 albușuri mari
  • 1 linguriță de apă
  • Sare și pipe negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline extravirgin
  • 1 fir de ceapă verde, tocat mărunt (opțional)

Mod de preparare:

Pentru salsa:

La început preîncălzește cuptorul. În timpul în care acesta ajunge la temperatura optimă, așează ardeii, usturoiul, ceapa și roșiile într-o tavă (poți folosi și foaie de copt). Coace pentru 5-6 minute, până se rumenesc ingredientele.

Într-un robot de bucătărie, amestecă la viteză medie ardeii, usturoiul, ceapa și un vârf de sare. Adaugă apoi roșiile și procesează în continuare până ajungi la o compoziție omogenă. Condimentează cu sare și lasă sosul într-un castron.

Pentru ouă jumări:

Amestecă ouălele (gălbenușul și albușurile) cu apă și un vârf de sare și piper. Într-o tigaie, pulverizează ulei de măsline și încălzește la temperatură medie spre mare.

Călește ceapa timp de 30 de secunde, până se înmoaie, apoi adaugă ouăle și amestecă încet cu o spatulă termorezistentă aproximativ 1 1/2 minut, până se formează o crustă moale.

Pentru servire:

Pune ouăle pe o farfurie și toarnă deasupra 1/4 cană de salsa.

Poți păstra restul de sos la frigider chiar și pentru o săptămână. Pentru un plus de sexyness adus gustului deja fierbinte, pune alături avocado și felii de pâine prăjită.

Rețeta înseamnă aproximativ 3 porții, cu 130 calorii per porție.

Citește și: De vorbă cu Oprah Winfrey și un expert în neuroștiințe despre traumele emoționale și cum pot fi depășite

Sursă: Winfrey, O. (2019). Mâncare, sănătate și fericire, Ed. Lifestyle Publishing

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”