Chifle cu crochete de pește: delicioase, ușor de preparat și gata cât ai zice prânz!

  • Publicat:
Chifle cu crochete de pește: delicioase, ușor de preparat și gata cât ai zice prânz!

Chifle cu crochete de pește: Le poți face cu orice tip de pește alb, dar schimbând codul cu păstrăvul spre exemplu, ai o ocazie excelentă să adaugi ceva nou în repertoriul tău culinar cu pește. Păstrăvul este o sursă bună de omega 3 și vitamina D, deci cu siguranță ar trebui să încerci!

Ingrediente chifle cu crochete de pește

  • 100 g făină simplă
  • 150 g pesmet foarte fin
  • 2 ouă 
  • 500 g file de păstrăv, fără piele și fără oase (sau orice pește alb)
  • ulei de măsline
  • 2 salate mici
  • 4 chifle albe moi
  • piper cayenne, pentru pudrare (opțional)

Sos tartar

  • 1 lingură de pătrunjel și mărar proaspete
  • 1 lingură de capere
  • 4 castraveți cornișon mici
  • 2 linguri de iaurt natural
  • 2 linguri de maioneză
  • ½ linguriță de muștar Dijon
  • 1 lămâie

Cum se prepară

Presară făina pe o farfurie, iar pesmetul pe alta. Bate ouăle cu un praf de piper negru într-un bol larg. Taie fileurile de pește în fâșii de 2 cm, apoi înmoaie-le în făină, scuturând excesul. Apoi, înmoaie în ou, rulează în pesmet până sunt bine acoperite și așază-le pe o tavă.

Alege frunzele de pătrunjel, apoi toacă fin împreună cu mărarul, caperele și castraveții și transferă-le într-un castron. Amestecă-le cu iaurtul, maioneza și muștarul, rade fin coaja de lămâie și stoarce sucul, apoi amestecă bine și condimentează după gust.

Preîncălzește cuptorul la 160°C și feliază fin salata.

Pune o tigaie mare pe foc mediu cu o lingură de ulei de măsline. Adaugă bastonașele de pește și prăjește-le în tigaie timp de 3 minute pe fiecare parte până devin crocante și aurii.

Între timp, încălzește chiflele în cuptor timp de 2 minute, apoi taie-le în două.

Pentru a servi, umple chiflele cu o lingură de sos tartar și o mână de salată tocată, apoi așază trei bastonașe de pește deasupra. Întinde puțin sos tartar pe partea de jos a capacului chiflei, pudrează cu piper cayenne, dacă folosești, apoi pune capacul deasupra și bucură-te de un fel de mâncare delicios.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Puțini români știu acest lucru. Câte luni poate fi ținut peștele în congelator, de fapt

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc