Top 5 cele mai INEFICIENTE diete pentru pierderea în greutate

  • Publicat:
Top 5 cele mai INEFICIENTE diete pentru pierderea în greutate

Dacă îți petreci timp valoros încercând să respecți un regim care să te ajute cu pierderea în greutate, este imperativ să te asiguri că ceea ce faci este potrivit pentru tine și pentru corpul tău. O parte din acest proces de planificare include să fii bine informat cu privire la ce să nu faci. Și pentru că despre diete eficiente ai tot citit, am făcut un top cu cele mai ineficiente diete pe care poate că ți-ai fi dorit să le încerci.

Acestea sunt cele mai proaste diete pentru pierderea în greutate:

Dieta cu sucuri 

Dacă intenționezi să încerci o dietă cu sucuri, poate că ar trebui să te mai gândești. Sucurile, chiar dacă sunt naturale, sunt în general pline de zahăr și nu conțin multe fibre sau proteine.

Acest tip de dietă poate duce la niveluri instabile ale zahărului din sânge, pierdere de masă musculară și un metabolism încetinit. Acestea sunt sărace în mulți nutrienți esențiali (sau chiar lipsite de aceștia) și nu sunt sustenabile pentru pierderea în greutate pe termen lung.

Dieta HCG 

Dieta HCG duce restricția calorică la extrem. Aceasta permite consumul de doar 500 până la 800 de calorii în fiecare zi, împreună cu administrarea suplimentelor de gonadotropina corionică umană sau hormonul sarcinii (HCG), care sunt de obicei administrate prin injecție.

Nu există dovezi științifice care să susțină eficacitatea HCG în pierderea în greutate. Dietele foarte sărace în calorii pot fi periculoase și pot duce la deficite de nutrienți, pierdere de masă musculară și metabolism lent. Există și efecte secundare potențial periculoase și, la fel cu cea pe bază de sucuri, nici această dietă nu este sustenabilă pe termen lung.

Dieta ketogenică 

Dieta ketogenică se bazează pe consumul de alimente bogate în grăsimi și sărace în carbohidrați, pentru a arde grăsimile ca sursă de combustibil în loc de carbohidrați.

Efectele pe termen lung și siguranța acesteia sunt încă subiect de dezbatere. Această dietă poate fi, de asemenea, dificil de ținut pe termen lung din cauza restricțiilor extreme ale carbohidraților. Poate duce la deficiențe de nutrienți, constipație și un risc crescut de boli de inimă din cauza consumului ridicat de grăsimi saturate.

Dieta raw vegană 

Consumarea exclusivă a alimentelor nepreparate termic, cum ar fi fructele, legumele crude, semințele și nucile este necesară pentru a urma acest tip de dietă. În plus, aceasta nu permite alimentele procesate sau gătite în orice fel.

Dieta raw vegană este dificil de urmat și probabil va duce la deficiențe de nutrienți, în special de proteine, vitamina B12 și calciu. Este periculos de săracă în calorii, ceea ce poate duce la un aport energetic inadecvat.

Dieta Atkins 

Dieta Atkins se concentrează pe consumul de niveluri ridicate de grăsimi și proteine și limitarea carbohidraților.

Este foarte strictă în ceea ce privește ceea ce poți și nu poți mânca. Studiile arată că poate fi eficientă pentru pierderea în greutate pe termen scurt, dar nu și pe termen lung și că majoritatea oamenilor își recâștigă greutatea pe parcurs, după ce încheie dieta.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân