Leguma banală care ajută la tratarea artritei și a anemiei. Costă doar 1,49 de lei!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Leguma banală care ajută la tratarea artritei și a anemiei. Costă doar 1,49 de lei!

Ardeiul capia ajută la tratarea artritei și a anemiei, făcând oasele mai dense și mai puternice. Noi te sfătuim să îl incluzi în alimentația ta! Iată câteva beneficii ale acestuia care sigur te vor convinge să o faci.

Ardeiul capia: beneficii multiple pentru sănătate

Ardeiul capia reprezintă o sursă bogată de vitamine, având în conținut redus de calorii. Vitaminele pe care le găsim în această legumă sunt: vitamina A, B1, B6, C și K, dar putem obține tot din consumul de ardei capia și potasiu, acid folic și fibre.

Vorbim de un aliment ușor digerabil, care stimulează digestia, iar datorită conținutului său de licopen (pigmentul ce da culoare pielii), sprijină și prevenția cancerului de prostată.

Ajută în tratarea anemiei

Ardeiul capia conține o cantitate mare de vitamina B6, care joacă rol esențial în producerea hemoglobinei, compus ce sprijină oxigenarea organismului. Potrivit specialiștilor, un compus ridicat de vitamina B6 previne/ameliorează simptomele anemiei.

Sprijină și tratarea artritei

Datoria conținutului ridicat de cupru, ardeiul capia face din acesta un antiinflamator natural eficient. Ameliorează simptomele artritei, precum și a altor afecțiuni de natură inflamatorie.

Face oasele mai puternice

Ardeiul capia conține cantități mari de vitamina K, vitamina ce crește nivelul unei proteine esențiale pentru menținerea sănătății osoase, reducând riscul de osteoporoză astfel.

Benefic pentru creier

Manganul are un rol crucial în bună funcționare a creierului și se regăsește în concentrații ridicate în ardeiul capia. Chiar și vitamina B1 este benefică spre consum în cazul pacienților cu Alzheimer.

Susține sănătatea oculară

Datorită conținutului ridicat de vitamina A sau de antioxidanți precum vitaminele C și E, ardeiul capia este excelent pentru menținerea sănătății ochilor.

Sprijină controlul greutății

Este un aliment extrem de slab caloric, dar bogat în fibre, ceea ce îl face un adjuvant în controlul greutății. Fibrele ajută la menținerea sațietății, reducând astfel apetitul sau consumul excesiv de alte alimente.

Susține sistemul imunitar

O excelentă sursă de vitamina C, ardeiul capia vine cu un aport major în menținerea unui sistem imunitar sănătos, luptând eficient împotriva infecțiilor și a bolilor.

Ajută sănătatea cardiovasculară

Consumat în mod refcvent, ardeiul capia poate contribui notabil la menținerea sănătății inimii și a întreg sistemului cardiovascular. Antioxidanții din legumă ajută la reducerea inflamației și a stresului oxidativ.

Citește și: Ardeiul iute: bun împotriva obezității, diabetului și colesterolului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân