Cine n-ar trebui să mănânce broccoli. Crește riscul de a face accident vascular cerebral

Broccoli este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate.
  • Publicat:
Cine n-ar trebui să mănânce broccoli. Crește riscul de a face accident vascular cerebral

În ultimii ani, broccoli a devenit popular și la noi în țară. Românii care vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată îl consumă des. Poate fi savurat gătit la aburi, la cuptor sau fiert. În plus, se potrivește de minune la supe, salate sau chiar adăugat într-un smoothie. Cu toate acestea, nu toată lumea poate consuma broccoli. Iată și care este motivul! 

Cine n-ar trebui să consume broccoli

Broccoli crud numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în fibre, vitamina C şi antioxidanţi şi poate fi preparat în diverse moduri, fie sote, fiert, la cuptor fie crud în anumite salate. Deși este o legumă apreciată pentru beneficiile sale nutriționale și gustul său savuros, consumul de broccoli ar trebui evitat de anumite persoane.

Vezi și: Broccoli crud: efecte asupra organismului

Crește riscul de accident vascular cerebral

Poate avea și riscuri mari pentru sănătate! Persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui ar trebui să se gândească înainte de a consuma în exces broccoli. Conținutul ridicat de vitamina K din broccoli poate interfera cu aceste medicamente și poate crește riscul de complicații, inclusiv un risc crescut de atac vascular cerebral. De asemenea, consumul mare de broccoli poate duce și la apariția pietrelor la rinichi, avertizează medicii nutriționiști.

Beneficiile consumului de broccoli

  • Protecție împotriva anumitor tipuri de cancer. Lăstarii de broccoli conțin sulforafan, un compus cu proprietăți anti-cancerigene. Consumul de lăstari de broccoli a fost asociat cu reducerea riscului de cancer de sân, plămâni, stomac și colon.
  • Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Consumul de broccoli poate ajuta la reducerea inflamației și a colesterolului LDL (rau), ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.
  • Ajută la digestie. Broccoli conțin fibre și compuși care pot ajuta la menținerea sănătății intestinale și la reducerea inflamației în tractul digestiv.
  • Îmbunătățirea sănătății oaselor. Conține conțin calciu, vitamina K și alte substanțe nutritive importante pentru sănătatea oaselor.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân