Cele 10 alimente care ajută la detoxifierea organismului și stimulează funcția ficatului

  • Publicat:

Detoxifierea ficatului este esențială pentru menținerea sănătății generale. Dar există cu adevărat ceva care îl poate ajuta să funcționeze optim? Da!

 

Specialiștii sunt de părere că există alimente specifice care pot sprijini eforturile de detoxifiere a ficatului. Iată o listă cu cele mai importante.

Alimente care curăță sau detoxifică ficatul în mod natural

Roșii

Roșiile sunt bogate în glutation, proteină care ajută la detoxifiere ficatului și, în general, a organismului. Integrează-le și tu în sandwich-uri, în smoothie-uri sau sucuri de casă – pot fi excelente în curele de detox!

Grapefruit

Grapefruit-ul conține, de asemenea, glutation. Este bogat în vitamina C și antioxidanți care stimulează producția de enzime responsabili de detoxifierea naturală a ficatului.

În sucuri naturale sau, pur și simplu, consumat ca atare, grapefruit-ul este o alegere fantastică atunci când vine vorba de sănătatea ficatului tău!

Citrice

Lămâile, portocalele, mandarinele – toate acestea conțin cantități mari de vitamina C, vitamină esențială pentru stimularea ficatului.

Consumul de apă este, de asemenea, crucial pentru o detoxifiere adecvată. Adaugă în paharul de apă câteva felii de lime sau suc de lămâie – va fi o modalitate grozavă de a-i da gust!

Turmeric

Turmericul este un bun condiment care ajută la stimularea procesului de detox al ficatului, sprijinind enzimele care elimină în mod activ agenții cancerigeni din organism.

Condimentul cu funcții vindecătoare a fost folosit de mii se ani în bolile hepatice. Poate fi integrat în preparatele culinare, dar și în sucurile naturale făcute în casă (în cantități rezonabile).

Mere

Datorită conținutului ridicat de pectină, merele ajută la curățarea ficatului și la eliminarea toxinelor în tractul digestiv.

Merele, desigur, sunt excelente pentru sucuri, salate de fructe sau consumate ca atare.

Usturoi

Usturoiul este bogat în alicină și seleniu, doi compuși naturali care sprijină curățarea ficatului în mod natural.

Usturoiul proaspăt, tocat, este grozav în tot felul de preparate: de la tocănițe și până la tigăi cu legume.

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi (spanac, broccoli, salată și etc) conțin clorofilă vegetală, care are multiple beneficii pentru sănătate în special atunci când vine vorba de sănătatea ficatului.

Combinați legumele cu frunze verzi cu altele colorate, integrează-le în salatele preferate de crudități, fiți creativi!

Ulei de măsline

Uleiul de măsline, împreună cu alte uleiuri presate la rece, susțin în mod natural funcțiile ficatului. Încercați să le integrați cât mai des în salate bogate, hrănitoare sau chiar și în paste, împreună cu câteva condimente de bază, sănătoase.

Cereale integrale

Cerealele bogate în gluten (grâul, făina, etc), pun un plus de presiune pe ficat. Trecerea la cereale alternative (quinoa, mei, hrișcă) poate ajuta, astfel, la ușurarea sarcinii ficatului atunci când vine vorba de curățare.

Varză de Bruxelles

Varza de Bruxelles conține glucozinolat, compus ce forțează ficatul să elibereze enzime protectoare ale ficatului. Varza de Bruxelles este o garnitură excelentă și plină de nutrienți. Asigurați-vă că o includeți în dieta voastră pentru a sprijini buna funcționare a ficatului!

Citește și: 10 alimente care te ajută să-ți scazi colesterolul

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân