Ce brânzeturi să NU cumperi din supermarket. Experții îți spun de ce trebuie să le ocolești

Când vorbim de brânzeturi, ideal ar fi ca pe unele dintre ele să le ocolești când le vezi pe rafturile magazinelor. Iată ce brânzeturi să NU cumperi din supermarket.
  • Publicat:
Ce brânzeturi să NU cumperi din supermarket. Experții îți spun de ce trebuie să le ocolești
Foto: shutterstock

Nu mereu este o idee bună să cumperi absolut toate produsele din supermarket. Când vorbim de brânzeturi, ideal ar fi ca pe unele dintre ele să le ocolești când le vezi pe rafturile magazinelor. Iată ce brânzeturi să NU cumperi din supermarket și de ce să le ocolești.

Brie

Brânza Brie se găsește frecvent în supermarket, dar ideal ar fi să eviți achiziționarea ei, în primul rând pentru că este vândută în ambalaj de plastic, care o face să fie mai lipicioasă și îi schimbă atât textura, cât și gustul. Mergi direct la sursă, la fermieri locali, pentru a consuma brânză proaspătă și de calitate.

Burrata

Burrata este o brânză italienească în formă de minge care are un strat de mozzarella la exterior și este cremoasă și proaspătă pe interior. De cele mai multe ori este servită în restaurante ca aperitiv și servită la salată cu mult ultei extra-virgin. O brânză burrata de calitate trebuie să fie volatilă și trebuie consumată proaspătă, nu exportată.

Feta

Brânza feta din ambalajele de plastic, deși este ușor de presărat în salată sau alte preparate, aceasta poate fi destul de uscată sau să-și piardă textura și gustul comparativ cu brânza feta vândută local. Ideal este să optezi pentru brânză feta din lapte de capră sau de oaie sau o combinație între cele două și să nu fie în ambalaj de plastic.

Brânza aromată

Brânza cheddar intră în această categorie, iar asta datorită fermentării care oferă un gust specific. Cea mai bună brânză aromată este cea care nu are un gust exploziv, ci unul subtil.

Brânza rasă,  în TOP brânzeturi pe care să le ocolești în supermarket

Atunci când îți prepari mâncarea este foarte ușor să ai la îndemână alimente care să-și ușureze procesul de pregătire, iar brânza rasă se numără printre ele. Problema este că gustul nu mai este același și nici textura, motiv pentru care e mai bine să razi brânza cu propriile mâini.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân