Carbohidrați pe care îi poți mânca oricând, chiar și atunci când vrei să slăbești

  • Publicat:

Atunci când vrei să dai câteva kilograme jos, trebuie să ții cont de anumite lucruri în privința carbohidraților. Există într-adevăr câteva alimente pe care, da, trebuie să le eviți, însă există și carbohidrați care chiar te ajută să arzi mai ușor caloriile și să ajungi la silueta mult visată.

Cheia stă în diferențele dintre carbohidrații rafinați și cei nerafinați

Consumul exagerat de carbohidrați rafinați este ceea ce duce la îngrășare, în special în zona abdomenului. Ce se întâmplă? Acest tip de carbohidrați nu mai au nutrienți și, practic, nu au o cantitate suficientă de fibre, vitamine și minerale, sunt alimente goale, care nu ajută cu absolut nimic organismul.

Citește și: Îngrașă carbohidrații? Cum se consumă corect să nu faci burtă

Cele mai bune exemple de carbohidrați rafinați sunt cartofii prăjiți, pâinea albă, orezul alb, dulciurile.

Dacă iubești însă carbohidrații, alege-i pe cei nerafinați, care chiar pot ajută la slăbit, având și o mulțime de nutrienți. Exeple de carbohidrați nerafinați: legumele verzi, orezul brun, quinoa, bananele.

Legumele verzi

Alege mereu să consumi salate din legume verzi, precum kale, broccoli sau chiar salată verde obișnuită. Acestea au un conținut ridicat de fibre, vitamine, minerale, dar și antioxidanți.

Orezul brun

Orezul brun, spre deosebire de cel alb, este și mai gustos, dar și mai sănătos pentru organism. Este un carbohidrat care conține și vitamina B, nu crește nivelul zahărului din sânge și poate fi ales ca garnitură.

Quinoa

Quinoa este o cereale cu multiple proteine și cu toți aminoacizii necesari. Se prepară extrem de ușor și este sățioasă. Înlocuiește și tu carbohidrații obișnuiți cu o porție delicioasă de quinoa și vei vedea cum kilogramele se vor topi mai rapid!

Bananele

Bananele sunt fructele pe care le consumi atunci când ai poftă de ceva dulce de regulă. Au conținut sporit de potasiu și, totodată, nutrienți care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Consumă-le cu încredere în locul desertului sau gustării dintre mese!

Citește și: 5 carbohidrați antiinflamatorii pe care ar trebui să îi consumi zilnic

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân