Băutura naturală cu efect energizant, mai eficientă decât cafeaua. Te scapă de oboseală și ține de foame

Această băutură naturală cu efect energizant despre care vrem să-ți vorbim, află că este mai eficientă decât cafeaua! Citește în continuare rețeta.
  • Publicat:
Băutura naturală cu efect energizant, mai eficientă decât cafeaua. Te scapă de oboseală și ține de foame
Băutura naturală cu efect energizant, mai eficientă decât cafeaua. Te scapă de oboseală și ține de foame

Despre sucurile naturale și beneficiile lor pentru sănătate am discutat în numeroase articole. Nu mai este niciun secret că ceea ce pregătim acasă poate fi un real medicament, iar în funcție de ingredientele pe care le folosim, ne putem ajuta organismul să se pună pe picioare și să se reechilibreze. Sunt zile în care te poți simți obosit, lipsit de vlagă și cu o nevoie accentuată de energie pentru a duce la capăt task-urile pe care le ai. Această băutură naturală cu efect energizant despre care vrem să-ți vorbim, află că este mai eficientă decât cafeaua!

Este vorba de un amestec de morcovi și sfeclă roșie, două ingrediente esențiale care-ți oferă instant energie. În primul rând, sfecla susține sănătatea creierului și a inimii și îmbunătățește performanțele fizice și tranzitul intestinal.

Trebuie să menționăm și că această legumă este o sursă excelentă de vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și magneziu.

La rândul lor, morcovii susțin sănătatea inimii și a ficatului, mențin echilibrul hormonal, îmbunătățesc aspectul pielii și chiar combat canceru, scrie Antena 3.

Această băutură naturală cu efect energizant poate fi consumată zilnic, pe stomacul gol, pentru un boost de energie. În plus, se prepară atât de ușor, încât diminețile nu vor fi deloc un chin pentru tine.

Rețetă de băutură naturală cu efect energizant

Pentru acest suc energizant ai nevoie de:

  • 1 kilogram sfeclă roșie
  • 1/2 kilogram morcovi
  • 4 mere dulci/ portocale
  • miere (după gust)

Se pun toate ingredientele într-un storcător de fructe SAU se pot băga într-un blender, iar mai apoi se strecoară sucul. Dacă este nevoie se poate îndulci cu ajutorul unei lingurițe de miere, iar pentru a echilibra concentrația, se adaugă puțină apă.

Se transferă sucul în sticle și se păstrează la frigider.

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni sau urmează un tratament medicamentos trebuie să discute cu medicul curant înainte de a face o cură cu această băutură energizantă. Anumite ingrediente ar putea interacționa cu tratamentul medicamentos.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân