Te urasc, dieta sanatoasa

Un regim alimentar ce contine cu pana 30% mai putine calorii si care este bogat in acizi grasi nesaturati dopeaza memoria.
  • Publicat:
Te urasc, dieta sanatoasa
Te urasc, dieta sanatoasa

1 din 3 britanici se forteaza sa manance anumite alimente pe care le uraste – precum uleiul de peste sau spanacul – doar pentru ca ii fac bine, arata o cercetare recenta, citata si de cotidianul „The Telegraph”.

Si painea neagra e in capul listei alimentelor nesuferite, si broccoliul, varza de Bruxelles, musliul, ficatul, ciupercile si ceapa. Rezultatele i-au lasat masca pe nutritionisti. Care sunt de parere ca oamenii ar trebui sa stie ca sunt alternative: vita sau caisele uscate, de exemplu, sunt surse excelente de fier si pot inlocui spanacul. Ori alunele de padure, pentru uleiul de peste.

Studiul a fost realizat pe aproximativ 1.000 de oameni si a scos la iveala si unele dintre cele mai bizare alimente pe care oamenii le consuma convinsi ca sunt sanatoase: salami, fasole neagra si coriandru.

Tine minte regimul pentru memorie

Un regim alimentar ce contine cu pana 30% mai putine calorii si care este bogat in acizi grasi nesaturati dopeaza memoria, se ara­ta intr-un studiu realizat de cercetatorii germani. A fost efectuat pe un esantion de 50 de persoane, cu varsta medie de 60 de ani, si confirma rezultatele studiilor ante­rioare, efectuate pe animale.

Experientele efectuate pe soareci au demonstrat ca o reducere a aportului caloric si o crestere a acizilor grasi nesaturati, ce se gasesc din abundenta in uleiul de masline si in peste (somon, ton, sardine) au contribuit la imbunatatirea memoriei animalelor.

Barbatii rezista tentatiei culinare

Mai bine ca femeile. Ei isi controleaza pof­ta de mancare mai usor decat noi, fapt care explica diferentele de rata a obezitatii inre­gistrate intre cele doua sexe, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite. Esantionul a cuprins 23 de persoane, 10 barbati si 13 fe­mei, care nu sufereau de obezitate si aveau o stare de sanatate buna.

Testul, impartit in doua etape, a durat 17 ore si in timpul lui s-au facut niste tomografii care aratau exact activitatea de stimulare a regiunilor cerebrale unde se afla centrii responsabili cu reglarea emotiilor si motivarea. Aceste zone cerebrale au un rol important in nevoia constienta de a manca.

Citeste si 7 nutrienti de care dieta ta are nevoie
                  Dieta europeana protejeaza creierul

Foto: PHOTOLAND

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”