Ai artrită? Evită să faci aceste forme de mișcare!

Dacă te numeri printre pacienții cu artrită, iată ce forme de mișcare trebuie să eviți.
  • Publicat:
Ai artrită? Evită să faci aceste forme de mișcare!
Foto: shutterstock / Ai artrită? Evită să faci aceste forme de mișcare!

Artrita nu este deloc o boală ușoară. Articulațiile devin mai sensibile și inflamate, motiv pentru care pot apărea durerile, scrie Clinica Mayo. Odată cu înaintarea în vârstă, durerea se intensifică, motiv pentru care este extrem de important să știi ce trebuie să eviți astfel încât să le menții sub control. Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) menționează că această boală cronică este una dintre cele mai mari motive pentru care forța de muncă scade. Dacă te numeri printre pacienții cu artrită, iată ce forme de mișcare trebuie să eviți.

Forme de mișcare pe care să nu le faci dacă ai artrită

Nu mai alerga și nu mai sări coarda!

Artrita poate apărea în anumite zone ale corpului, dar cele mai comune sunt șoldurile, genunchii și coloana vertebrală. Activitățile care presupun să ai ambele picioare pe asfalt pot avea un impact negativ asupra pacienților cu artrită. Aici putem vorbi de alergat sau săritura cu coarda.

Fandările și genuflexiunile înrăutățesc simptomele

Există mai multe exerciții care pot înrăutăți simptomele artritei, inclusiv mișcările care presupun să pui foarte multă presiune pe articulații. Fandările și genuflexiunile se numără printre ele.

Nu juca tenis

Exercițiile care presupun să ai viteză sau să-ți schimbi rapid pozițiile pot exacerba simptomele artritei. Fotbalul sau tenisul nu sunt indicate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân