Cum să speli corect fructele de pădure înainte să le mănânci. Pot ieși VIERMI din ele!

Fie că ai ales să cumperi fructele de pădure din magazin sau le-ai cules din propria curte, iată cum să le speli corect pentru a scăpa de pesticide!
  • Publicat:
Cum să speli corect fructele de pădure înainte să le mănânci. Pot ieși VIERMI din ele!
Foto: envato

Fie că ai ales să cumperi fructele de pădure din magazin, de la un producător local sau pur și simplu ți le-ai procurat din propria grădină, trebuie să ai grijă cum le speli pentru că ele pot conține diverse substanțe nocive, dar și viermi.

Cum să speli corect fructele de pădure

Multe dintre fructele de pădure nu ar trebui spălate până când nu sunt folosite. Excesul de apă poate duce la stricarea lor prematură, mai ales că afinele și zmeura sunt mult mai delicate.

Pune fructele de pădure în apă rece și nu le amesteca pentru a nu le deteriora. Apoi, transferă-le într-un container pe care să pui șervețele de hârtie astfel încât să scapi de excesul de apă și lasă-le la frigider.

Cum să speli căpșunile

Multe dintre ele sunt contaminate cu pesticide, iar dacă nu sunt organice, atenție sporită la modul în care le speli. Martha Stewart susține că cel mai bun mod de a le spăla este să adaugi 3:1 apă și oțet alb distilat. Astfel, oțetul îndepărtează pesticidele și previne apariția mucegaiului. Acest amestec funcționează excelent și la alte fructe. După ce le-ai lăsat în acest amestec, pune-le sub jet de apă pentru a le clăti și lasă-le să se usuce.

Acest amestec a făcut furori chiar și pe TikTok, unde utilizatorii l-au testat și au rămas uluiți să vadă câte impurități rămân în apa folosită. În plus, unii dintre ei au observat și prezența viermilor care „părăseau” fructele din cauza amestecului de apă și oțet, iar unii foloseau și bicarbonat de sodiu.

Cât vor rezista?

Depozitate corect în frigider, afinele și căpșunile pot ține între 5-7 zile. Fructele de pădure mai delicate, precum murele sau zmeura, țin între 3-5 zile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: