Porumb copt cu brânză şi unt cu usturoi

Porumb copt cu brânză şi unt cu usturoi

Ingrediente

  • 8 ştiuleţi porumb tânăr pentru copt
  • 120 grame brânză tip parmezan rasă
  • 4 lămâi
  • 4 linguri de arpagic tocat mărunt
  • 150 grame de unt
  • 4-6 căţei de usturoi curăţaţi şi pisaţi
  • opţional dacă vreţi să fie picant ¼ ardei iute mic fără sâmburi
  • Sare şi piper

Mod de preparare

Curăţaţi porumbii de frunze, dar fără să le rupeţi de pe ştiulete. Îndepărtaţi mătasea de porumb,  apoi acoperiţi la loc porumbul cu frunzele şi lăsaţi-i într-un vas cu apă rece pentru jumătate de oră.

Crema de unt cu usturoi o puteţi prepara mai din timp şi păstra la frigider. Puneţi mai mult sau mai puţin usturoi după cât doriţi să fie gustul de puternic. Amestecaţi într-un mixer untul (semimoale) cu usturoiul, ardeiul iute si 2 linguri de arpagic tocat, sare şi piper după gust.

Scoateţi ştiuleţii din apă şi scuturaţi excesul de apă. Puneţi apoi pe grătar întorcându-i din când în când (frunzele vor proteja porumbul să nu se ardă) pentru a se coace uniform.

Când porumbul este copt îndepărtaţi frunzele, ungeţi bine cu amestecul de unt, presăraţi brânza rasă şi stoarceţi deasupra nişte lămâie. Presăraţi la final puţin arpagic tocat fin.

Tags:
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică