Cel mai bun aperitiv e din salvie. Iată o rețetă secretă din Piemonte! Merge cu vin alb sau bere vara!

Despre salvie numai de bine. Ne încântă cu nemunăratele ei proprietăți în ceaiuri, suplimente alimentare. Însă puțină lume folosește salvia și în bucătărie. Avem o rețetă drept dovadă!
  • Publicat:
Cel mai bun aperitiv e din salvie. Iată o rețetă secretă din Piemonte! Merge cu vin alb sau bere vara!
foto: Shutterstock

Aroma subtilă de salvie dă o aromă deosebită preparatelor culinare. Iar italienii știu să o prepare cel mai bine, evident. De altfel, grădinile și piețele italienilor sunt pline de salvie. În vizitele mele în Piemonte am avut ocazia să încerc mai multe preparate culinare aromate cu salvie: diverse salate (inclusiv cu piersici și salvie), paste proaspete cu salvie și unt (preferatele mele) dar și ”la salvia fritta” – adică salvie pane.

Salvia pane este un aperitiv perfect pentru prânz sau cină. Are un gust interesant aromat de salvie, este crocantă și merge perfect la un pahar de prosecco sau de vin alb. Se potrivește și cu un pahar de bere sau cu un pahar de apă rece cu lămâie.

Există mai multe variante pentru salvia pane și anume sunt rețete cu aluat și fără aluat. Eu în Piemonte am încercat cu aluat. Ingredietele de care aveți nevoie sunt circa 40 de frunze mari de salvie, proaspete, bere rece sau apă carbogazoasă rece, făină de grâu. Pot fi fripte în ulei de floarea-soarelui sau în ulei de măsline, depinde de ce aveți la îndemână. Unii chefi folosesc și gălbenușuri de ou, alții nu.

salvie, foto Shutterstock
foto: Shutterstock

Salvie pane – rețetă simplă

Ingrediente:

40 frunze de salvie mari, proaspăt culese

100 g făină albă

200 ml bere rece

Sare

Ulei

Mod de preparare:

Frunzele de salvie se spală rapid sub un jet de apă rece. Se usucă bine cu ajutorul unor prospoape de bucătărie din hârtie. Cu ajutorul unui tel într-un castron în care s-a pus berea rece se pune făina în ploaie. Important este să nu se formeze cocoloașe. Se adaugă și sare. Uleiul se încălzește și când este fierbinte se adaugă frunzele de salvie date prin aluat. Se rumesc și se pun într-o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei. Se servesc călduțe ca aperitiv. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Granola – rețeta simplă a italienilor
Granola – rețeta simplă a italienilor
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân