Rețete cu cartofi dulci. Nu ai cum să le reziști!

Știm cât de sănătoși sunt cartofii dulci, așadar de ce să nu îi integrăm în dietă? Iată câteva rețete irezistibile cu cartofi dulci.
  • Publicat:
Rețete cu cartofi dulci. Nu ai cum să le reziști!
Foto: shutterstock

Cartofii dulci, pe lângă faptul că sunt incredibil de delicioși sunt și sănătoși și merită să fie incluși pe lista de cumpărături. Există câteva motive pentru care sunt o alegere bună. În primul rând, sunt bogați în vitamine și minerale, în betacaroten (un antioxidant care se transformă în vitamina A), vitamina E și potasiu. De asemenea, conțin antioxidanți, cunoscuți pentru efectul lor protector împotriva radicalilor liberi, efectelor îmbătrânirii și bolilor cronice. Conțin fibre, ideale pentru digestie, motiv pentru care sunt ideali pentru micul dejun, gustare, prânz sau cină. Iată câteva rețete irezistibile cu cartofi dulci.

Rețete cu cartofi dulci

Bărcuțe din cartofi dulci

Ingrediente pentru o porție:

  • 1 cartof dulce
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute pentru gust

Mod de preparare: Pune cuptorul la preîncălzit la 200°C. Taie cartofii dulci pe jumătaate și lasă-i pe foaia de copt, în cuptor, până se înmoaie. Îndepărtează miezul și adaugă ouăle. Lasă jumătățile la cuptor pentru încă 15-20 de minute. La final adaugă sare și piper după gust.

Rețete cu cartofi dulci: supă vegană cu cartofi dulci și dovleac

Ingrediente pentru patru porții:

  • 1 dovleac
  • 1 cartof dulce
  • 1 ceapă
  • 1 bucățică de ghimbir
  • 1L supă de legume
  • 200ml lapte de cocos
  • sare și piper

Mod de preparare: Spală dovleacul, taie-l pe jumătate și îndepărtează semințele. Decojește cartoful și taie-l felii. Taie ceapa mărunt și ghimbirul. Încălzește laptele de cocos. Gătește dovleacul, cartoful și ceapa pentru câteva minute, apoi adaugă-le în supa de legume. Lasă-le la fiert 15 minute până se înmoaie, apoi folosește un blender și adaugă laptele de cocos, sarea și piperul.

Salată de cartof dulce cu dressing de miere și muștar

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 4 cartofi dulci mari
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • paprika
  • roșii cherry
  • 285g porumb
  • 255g fasole
  • 2 cepe verzi
  • sucul de la 2 limete
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de muștar
  • sare și piper

Mod de preparare: Pune cuptorul la 190°C. Decojește cartofii și taie-i cubulețe. Adaugă ulei de măsline, sare, piper și paprika și lasă-i la cuptor timp de 30 de minute. Între timp, taie roșiile cherry și ceapa verde. Când cartofii sunt gata, pune toate ingredientele într-un bol, apoi adaugă la final sucul de limetă, miere și muștar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”