Ton cu salată mediteraneană aromată

Într-un bol mare combinaţi măslinele, usturoiul, roşiile, caperele, ierburile aromatice, sucul de lămâie, uleiul de măsline (plus minus brânza telemea). La final, se condimentează cu sare şi piper.
Ton cu salată mediteraneană aromată

Ingrediente:

600 g file ton, o ceaşcă măsline Kalamata, tăiate felii subţiri, 3 căţei de usturoi, o ceaşcă roşii din conservă sau proaspete sau uscate, 2 linguri capere, o ceaşcă ierburi aromate după gust (pătrunjel, cimbru, busuioc, măghiran, salvie), o lămâie proaspătă, 2 linguri ulei de măsline, o ceaşcă brânză telemea, tăiată cubuleţe (dacă vreţi), sare, piper

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare combinaţi măslinele, usturoiul, roşiile, caperele, ierburile aromatice, sucul de lămâie, uleiul de măsline (plus minus brânza telemea). La final, se condimentează cu sare şi piper. Tonul se trage în tigaie cu o linguriţă de ulei de măsline, dar nu presat la rece, ci rafinat.

Se ţine 2 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă sosul pregătit în bol. Este un preparat mediteranean. Dacă nu adăugaţi şi brânză telemea (două tipuri de proteine animale sunt aproape imposibil de digerat simultan), atunci puteţi să consumaţi acest preparat extrem de des.

Ton cu portocale
Ton cu portocale