Somon cu sirop de arţar

Somonul cu sirop de arţar este un fel de mâncare delicios, inedit şi foarte uşor de preparat, o soluţie rapidă cu care puteţi impresiona musafirii sau vă puteţi delecta singuri într-o seară în care doriţi o cină specială.
06.12.2014
Somon cu sirop de arţar

Somonul cu sirop de arţar este un fel de mâncare delicios, inedit şi foarte uşor de preparat, o soluţie rapidă cu care puteţi impresiona musafirii sau vă puteţi delecta singuri într-o seară în care doriţi o cină specială.

Ingrediente:

– un sfert de cană de sirop de arţar

– 2 linguri cu sos de soia

– 1 căţel de usturoi, pisat

– un vârf de cuţit de sare cu aromă de usturoi

– puţin piper negru, măcinat

– 500 de grame de somon, file

Mod de preparare:

Amestecaţi, într-un bol, siropul de arţar, sosul de soia, usturoiul, sarea şi piperul. Puneţi somonul într-un vas de gătit din sticlă, puţin înalt, şi acoperiţi carnea cu amestecul de sirop de arţar. Acoperiţi vasul şi marinaţi peştele, la frigider, timp de 30 de minute, întorcând carnea o dată.

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneţi vasul cu somonul acoperit de sirop în cuptor, neacoperit, şi coaceţi timp de 20 de minute sau până când peştele este gătit.

Recomandare video
Ce este glicemia normală? Explică pe scurt dr. Mihaela Posea!
Recomandări: