Păstrăv cu miez de nuci!

O reţetă delicioasă de păstrăv cu nuci, un mod de preparare uşor şi rapid, perfectă pentru o cină gustoasă şi sănătoasă!
Păstrăv cu miez de nuci!

O reţetă delicioasă de păstrăv cu nuci, un mod de preparare uşor şi rapid, perfectă pentru o cină gustoasă şi sănătoasă!

Ingrediente:

Pentru două persoane

2 păstrăvi de 250 gr fiecare

20 gr miez de nucă

Făină

½ pahar cu rom

10 gr unt

Sare

Piper

Mod de preparare

Timp: 20 de minute

Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub jet de apă rece şu uscaţi-l cu hărtie absorbantă de bucătărie. Condimentaţi-l cu sare şi piper în interior, treceţu bucăţile întregi prin făină şi scuturaţi-le uşor, ţinându-le de coadă, pentru a elimina excesul de făină.

Într-o tigaie mare, faceţi spumă untul încins şi prăjiţi păstrăvii, întorcându-i la jumătatea timpului de prăjire, cu o paletă.

Scoate-ţi peştele din unt cu o spumieră şi aşezaţi-l pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă de grăsime, apoi aşezaţi-l pe un platou.

Adăugaţi sosul obţinut prin prăjirea peştelui cu untul rămas şi cu miezul de nucă tocat. Stropiţi cu rom şi lăsaţi-l să se evapore la foc mare. Turnaţi apoi sosul peste peşte şi e gata de servire!

 

Penne cu creveţi şi sos de smântână
Penne cu creveţi şi sos de smântână
Recomandări:
Cod confiat cu roşii şi caise uscate
Cod confiat cu roşii şi caise uscate
Sardine în foi de viţă
Sardine în foi de viţă