Curcan în lasagna cu dovlecel

Ingrediente: o lingură ulei de soia, o ceapă mică, un usturoi, un piept mare de curcan, 2 dovlecei tăiaţi în felii subţiri, un pachet lasagna (din grâu dur integral).
Curcan în lasagna cu dovlecel

Ingrediente: o lingură ulei de soia, o ceapă mică, un usturoi, un piept mare de curcan, 2 dovlecei tăiaţi în felii subţiri, un pachet lasagna (din grâu dur integral).

Mod de preparare: Curcanul se taie în cubuleţe cât mai mici şi se pune într-o tigaie cu apă. Se fierbe, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul. La final, se pune o lingură de suc de roşii. Lasagna se fierbe conform recomandărilor de pe pachet. Apoi se pune o foaie de lasagna, un strat de dovlecel, un strat subţire de carne de curcan şi tot aşa. Se introduce ulterior la cuptor, iar la final se presară deasupra mozarella degresată. Nu este un preparat uşor pentru organism, dar poate fi consumată o dată pe săptămână. Gustul este oricum demn de luat în seamă. Un preparat 100% corect nutriţional înlocuieşte carnea de curcan cu bucăţele din texturat de soia. Acestea se fierb şi apoi se pun într-o tigaie doar cu suc de roşii şi cimbru uscat, din abundenţă. Se ţin pe foc 5 minute. Apoi se pun în tavă o foaie de lasagna, felii de dovlecel tăiate subţiri şi amestecul din texturat de soia. În felul acesta, veţi mânca un preparat hiperproteic, delicios şi care respectă toate regulile combinării alimentelor. Grâul nu este tocmai de dorit în combinaţie cu o carne, chiar slabă, de curcan. Dar o dată pe săptămână nu păţiţi nimic dacă vreţi să simţiţi gustul unei lasagna plină de cubuleţe de carne de curcan.

 

Text: Ioana Georgescu