Hummus cu sfeclă roșie coaptă, rețetă de post

  • Publicat:
Hummus cu sfeclă roșie coaptă, rețetă de post

Știi despre sfecla roșie că este foarte sănătoasă și ideal de introdus cât mai des în alimentație. O consumi fiartă, coaptă, în salate și supe. Îți propunem să o testezi și într-o rețetă orientală din ce în ce mai îndrăgită de români, cea de hummus. Varianta noastră de hummus cu sfeclă roșie coaptă este de post, se face foarte ușor și ingredientele le poți găsi oricând în supermarket.

Ingrediente hummus cu sfeclă roșie coaptă

  •  2 sfecle mici
  •  1 conservă de năut
  •  1/2 linguriță sare
  •  4 linguri tahini
  •  3 căței de usturoi
  •  4 linguri zeamă de lămâie
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  1 linguriță chimion pudră

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la cea mai mare treaptă. Pune sfecla bine spălată la copt, într-o tavă, învelită în hârtie de copt, timp de 45 de minute sau până când scobitoarea cu care o înțepi intră foarte ușor. Lasă sfecla afară din cuptor, ca să se răcească bine. 

Prepară hummusul, combinând toate ingredientele, mai puțin uleiul, pe care îl vei adăuga la final, și mixându-le într-un blender, până obții o pastă. 

După ce s-a răcit sfecla, pune-o și pe ea în blender și mixează bine, apoi adaug-o peste humus și amestecă folosind o lingură de lemn. Pune uleiul la final și savurează cu lipii libaneze sau cu pâine prăjită caldă.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”