Greșeala pe care o faci când gătești cu usturoi. Așa strici gustul mâncării

  • Publicat:
  • Actualizat:
Greșeala pe care o faci când gătești cu usturoi. Așa strici gustul mâncării
Sursa foto: Shutterstock

Când faci mâncare cu usturoi, ai grijă să nu exagerezi cu cantitățile. Altfel, gustul copleșește preparatul respectiv, mascând alte arome din mâncare. De asemenea, ai grijă dacă rețeta spune că trebuie să prăjești usturoi pentru un preparat. Nu îl lăsa să se ardă, pentru că mâncarea va avea un gust oribil, amar.

Consumul de usturoi crud în cantități mari poate fi toxic! Mai mult de 3 căței pe zi consumați frecvent pot produce diaree, gaze, balonare.

Evită usturoiul îngălbenit, nu mai are nici gust, nici proprietăți benefice.

Cel gătit e mai puțin periculos. Dar nu îl prăji prea tare, nu îl arde! Usturoiul ars are un gust foarte distinct, amar şi neplăcut.

Pentru a preveni arderea usturoiului atunci când este gătit într-o tigaie, întotdeauna adaugă-l spre sfârşitul procesului de prăjire.

Usturoiul poate fi un ingredient foarte bun pentru o marinată când prepari carnea la grătar. Dar, din moment ce se arde cu uşurinţă, cel mai bine este să-l foloseşti zdrobit atunci când amesteci sosul şi apoi înlătură bucăţile de usturoi înainte de a pune carnea pe grătar.

Nu adăuga prea mult usturoi în mâncare

În timp ce mulţi dintre noi se bucură de aroma şi gustul său, usturoiul este, frecvent, un ingredient adesea prea des folosit.

Unii spun că dacă îi simţi gustul într-o reţetă atunci este prea mult, alţii nu sunt de acord cu acest lucru. Părerile, la fel ca gusturile, sunt împărţite.

Totuşi, usturoiul trebuie să fie folosit cu înţelepciune. Altfel, dacă este prea mult, copleșeşte preparatul respectiv, mascând alte arome din mâncare.

Usturoi verde-albastru? Nu e motiv de îngrijorare

Ai observat că brusc usturoiul de culoarea fildeşului a devenit verde-albastru? Atunci când usturoiul crud este tăiat sau pisat şi vine în contact cu un acid (suc de lămâie, oţet), acesta începe să interacţioneze cu usturoiul, schimbându-i compoziţia.

Această modificare creează o reacţie cu aminoacizii usturoiului şi rezultă o culoare verde-albastră. Schimbarea de culoare este inofensivă. La fel se întâmplă dacă prepari clasicul mujdei de usturoi şi laşi o linguriţă de metal în el.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”