Turnuleţe cu portocale

Ingrediente pentru 30 de bucăţi: 250 g de făină, 90 g zahăr pudră, un pachet zahăr vanilat, coajă de portocală, un gălbenuş, 150 g unt
Turnuleţe cu portocale

Ingrediente pentru 30 de bucăţi: 250 g de făină, 90 g zahăr pudră, un pachet zahăr vanilat, coajă de portocală, un gălbenuş, 150 g unt

Ingrediente pentru decorat: 200 g alune, 200 g portocale confiate, un gălbenuş, 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare: Făina, zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja de portocale, gălbenuşul şi untul se mixează până devin un aluat moale. Acesta se dă la rece circa o oră. Între timp, luaţi 30 de alune, pisaţi-le bine, iar pe restul tăiaţi-le fin şi amestecaţi-le cu portocalele confiate.

Aluatul se ia de la rece, se întinde şi se taie cercuri cu diamentrul de 3 cm cu ajutorul unui cuţit de prăjituri. Fiecare piesă se unge cu albuş mixat şi apoi se adaugă alunele pisate. În cuptorul preîncălzit se lasă la copt timp de 8 minute.

Se lasă la răcit şi se pun 2 piese de aluat suprapuse, iar între ele bucăţele de portocale confiate cu praf de alune. La final, se cerne zahăr pudră deasupra.
 

Cuburi de ciocolată cu alune
Cuburi de ciocolată cu alune
Recomandări: