Tartă de vară cu nectarine şi zmeură

Acest desert este nemaipomenit în zilele de vară! Fructele proaspete se găsesc pretutindeni iar reţeta nu este deloc complicată. Trebuie doar să respectaţi întocmai cantităţile şi modul de preparare.
  • Publicat:
Tartă de vară cu nectarine şi zmeură

Acest desert este nemaipomenit în zilele de vară! 

Fructele proaspete se găsesc pretutindeni iar reţeta nu este deloc complicată.  Trebuie doar să respectaţi întocmai cantităţile şi modul de preparare.

Să vedem cum se prepară acest desert fantastic.

Ingrediente pentru aluat (dacă vă grăbiţi puteţi folosi şi aluat pentru tarte gata preparat din comerţ, însă rezultatul nu va fi la fel de spectaculos):

250 gr făină albă pentru prăjituri
125 gr unt
125 gr zahăr
un ou
jumătate de linguriţă de sare

Ingrediente pentru crema de vanilie:

3 gălbenuşuri
90 gr zahăr
3 linguri de amidon
un praf de sare
375 ml lapte
un plic de zahăr vanilat Bourbon

FRUCTE: 300 gr zmeură şi 2-3 nectarine

Mod de preparare:

Pentru aluatul fraged, amestecaţi rapid cu degetele untul tăiat bucăţele cu făina, faceţi o adâncitură în mijloc şi adăugaţi sarea, zahărul şi oul, astfel încât sarea să nu intre prea mult în contgact cu oul.
Amestecaţi până ce totul s-a încorporat foarte bine, dar fără să frământaţi prea mult. Dacă aluatul rezultat etse prea uscat, adăugaţi 1-2 linguri de apă, iar dacă se lipeşte de mâini mai puneţi puţină făină.
Împachetaţi bila rezultată într-o folie de plastic şi lăsaţi-o la frigider 3-4 ore.

În timp ce aluatul se răceşte, puteţi pregăti crema de vanilie. Într-o cratiţă adâncă amestecaţi sarea, zahărul, zahărul vanilat şi amidonul. Puneţi pe foc şi amestecaţi la foc mic, adăugând treptat laptele. Amestecaţi cu un tel ca să evitaţi apariţia cocoloaşelor. După ce aţi adăugat tot laptele şi amestecul a început să se îngroaşe, daţi deoparte vasul de pe foc.
O treime din această compoziţie trebuie să se amestece cu cele 3 gălbenuşuri (bătute înainte). Apoi, se înglobează în amestecul anterior. Se mai lasă pe foc încă 2 minute, amestecând continuu. Se lasă apoi la răcit crema obţinută.

Se scoate aluatul de la frigider şi se întinde într-o foaie nici prea groasă, nici prea subţire. Se foloseşte o formă specială de tartă (le găsiţi în comerţ), cu diametrul de 26 cm, pe care o ungeţi înainte să puneţi aluatul cu puţin unt.
Pentru a fi mai simplu atunci când aşezaţi foaia în formă, întindeţi aluatul pe o hârtie de copt şi apoi întoarceţi-l cu faţa în jos în tava rotundă. Desprindeţi uşor foaia de copt.
Împungeţi în câteva locuri aluatul cu furculiţa. Coaceţi la 180 de grade în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
Scoateţi aluatul de la cuptor şi lăsaţi-l să se răcească bine.
Crema de vanilie se răstoarnă în blat iar în vârf se pun felii de nectarine şi zmeură. Se lasă tarta la rece peste noapte.

Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”