Gâteau Au Chocolat

Gateau au chocolat se regaseste in Carte Regala De Bucate si vine din partea Arhiducelui Georg si Arhiducesei Eilika ai Austriei. Reteta nu e deloc complicata, iar rezultatul este delicios!
Gâteau Au Chocolat

Ingrediente:

Pentru 6 porţii:

 

·      5 ouă

·      250g de ciocolată amăruie

·      175g de unt moale

·      200g de zahăr

·      5 linguri de făină

 

Mod de preparare:

Încălzeşte dinainte cuptorul la 170 C.

Într-o cratiţă, pune ciocolata şi untul la topit la aburi. După ce s-au topit, îndepărtează-le de pe foc şi lasă amestecul să se răcească.

Separă apoi albuşurile şi gălbenuşurile.

Peste compoziţia de ciocolată, pune făina, amestecă şi apoi adaugă gălbenuşurile.

Într-un castron separat, bate albuşurile spumă, adăugând treptat zahărul.

Adaugă apoi uşor albuşurile şi zahărul în compoziţia de ciocolată.

Unge cu unt formele (vase mici rotunde pentru budincă), în care vei coace prăjitura.

Umple formele pe trei sferturi cu compoziţia pentru prăjitură şi pune-o la cuptor la 170 C, timp de 25 de minute.

 

Servire

Pentru servire, scoate prăjiturile din forme şi pune-le pe câte o farfurie de desert. Lângă prăjitura caldă, poţi adăuga o cupă de îngheţată de vanilie.