Cocktail-uri japoneze moderne: trei rețete de toamnă

Avem pe listă trei cocktail-uri japoneze moderne cu un aer super fresh și ingrediente alese cu grijă care promit să-ți facă invitații să aibă o dispoziție excelentă.
15.09.2021
Cocktail-uri japoneze moderne: trei rețete de toamnă
Foto: pexelsCocktail-uri japoneze moderne: trei rețete de toamnă

Poate că vara s-a încheiat, dar cu siguranță vei mai găsi ocazii în care să petreci alături de prieteni, iar dacă organizați petreceri împreună, de ce să nu experimentați noi băuturi? Avem pe listă trei cocktail-uri japoneze moderne cu un aer super fresh și ingrediente alese cu grijă care promit să-ți facă invitații să se simtă fericiți, confortabili și cu o dispoziție excelentă.

În cartea „The Way of The Cocktails” întâlim aceste băuturi japoneze emblematice, ideale pentru toamnă, care conțin ingrediente de sezon și care au un conținut scăzut de alcool. De exemplu, Hishimochi este un cocktail inspirat din tradiționalul desert japonez Hishi Mochi, care s-ar traduce ca cele trei straturi ale siguranței, adică puritatea, sănătatea și longevitatea.

Cocktail-uri japoneze moderne

Kyohō Sour

Ingrediente:

  • 44ml vodka
  • 22ml vermouth sec
  • 14ml sirop (jumătate sirop și jumătate apă)
  • 14ml suc proaspăt de lămâie
  • gheață
  • șampanie
  • frunză de mentă pentru decor

Mod de preparare: Într-un shaker pentru cocktail-uri se amestecă vodka, vinul sec, siropul și sucul de lămâie. Se adaugă gheață și se toarnă în pahare. Deasupra se adaugă puțină șampanie și se ornează cu frunze de mentă.

Tomato Sherry Cobbler

Ingrediente

  • 60ml vin de xeres
  • 30ml sirop de roșii
  • 7ml suc proaspăt de lămâie
  • gheață
  • roșii cherry pentru decor

Mod de preparare: Într-un shaker pentru cocktail-uri combină toate ingrediente-le, amestecă-le și toarnă-le în pahare. Adaugă roșia cherry pentru decor și opțional zahăr pe marginea paharului.

Hishimochi Bitters

Ingrediente

  • gheață
  • 1/4 linguriță pudră de matcha
  • 30ml apă fierbinte
  • 22ml sirop
  • 90ml suc carbogazos

Mod de preparare: Pune gheață în pahare, iar într-un recipient separat pudra de matcha, apa fierbinte și amestecă până se formează o pastă. Adaugă siropul și amestecă din nou pentru a se incorpora. Îndepărtează gheața din pahare și toarna amestecul de sirop și matcha și apoi adaugă gheață mărunțită. Adaugă ulterior sucul fără să agiți straturile formate.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Virginia Țârlea: Despre depistarea precoce a infecției cu HPV