Cocktail cu pepene roșu și apă de cocos

Am descoperit pentru tine o variantă mult mai sănătoasă și delicioasă: cocktail cu pepene roșu și apă de cocos.
  • Publicat:
Cocktail cu pepene roșu și apă de cocos
Foto: shutterstock

Băuturile care conțin electroliți, adică minerale care ajută la creșterea hidratării, sunt ideale pentru piele. Mai mult, o cantitate echilibrată de electroliți și apă în organism ajută ca nutrienții să ajungă în celule și face ca sistemul nervos, muscular, inima și creierul să funcționeze corespunzător. Dacă nivelul de electroliți este scăzut, mai exact atunci când transpiri după o sesiune de antrenament, riști să te deshidratezi. Știi cât de important este să consumi apă, dar poate te-ai săturat și simți nevoia și de alte lichide. Cum sucurile sau băuturile din comerț conțin foarte mult zahăr adăugat, am descoperit pentru tine o variantă mult mai sănătoasă și delicioasă: cocktail cu pepene roșu și apă de cocos.

Cu siguranță papilele tale gustative sunt pregătite pentru o schimbare, iar mixul de arome pe care acest cocktail îl oferă este ideal pentru zilele de vară. Această bputură conține apă de cocos, care accentuează cantitatea de potasiu, sodiu, magneziu și fosfor, dar și fructe hidratante precum pepenele roșu și castravetele. Bineînțeles, dacă-ți dorești o mic schimbare, poți opta pentru alte fructe și legume bogate în electroliți precum fructele de pădure, roșiile, cocosul, castraveții și verdețurile. Pentru un plus de savoare poți adăuga lămâie, limetă, suc de portocale, ierburi proaspete și puțin sirop de arțar sau miere.

La final, ingredientul secret: un praf de sare de mare. Organismul are nevoie de aceasta în cantități foarte mici, pentru a duce fluidele către celule. Folosește sare de mare roz sau maro- acestea sunt depozite de minerale, iar sarea de mare conține mai multe minerale decât cea albă.

Cocktail cu pepene roșu și apă de cocos

Ingrediente

  • gheață
  • 12 frunze de mentă
  • 1/2 castravete tăiat felii
  • sucul de la o limetă
  • 120ml apă de cocos
  • 120ml suc de pepene roșu
  • 120ml apă minerală

Mod de preparare

Umple paharul cu gheață. Într-un shaker de metal adaugă frunzele de emntă, castraveții și puțină gheață. Adaugă sucul de la o limetă, apa de cocos și sucul de pepene roșu. Acoperă și agită timp de 30 de secunde. Adaugă compoziția în pahar și mai pune apa minerală peste.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân