Cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu mere, cu foi subțiri din comerț

  • Publicat:
Cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu mere, cu foi subțiri din comerț
Foto: Shutterstock

O rețetă de plăcintă cu mere cu foi subțiri e întotdeauna o idee bună când vrei să prepari un desert rapid, delicios și mult mai sănătos decât prăjiturile pline de grăsimi din magazine. În cel mult o oră obții un preparat dulce care va fi pe placul tuturor, de la mic la mare. Află cât de ușor poți face acest desert!

Rețetă de plăcintă cu mere cu foi subțiri

Ingrediente pentru o tavă dreptunghiulară de 40 x 30 x 4 cm:

  • un pachet cu foi de plăcintă subțiri (400 de grame, 12 foi)
  • 2 kilograme de mere ionatan
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat bourbon
  • 100 de grame griș
  • sucul de la o lămâie
  • ulei (dacă ții post) sau unt topit (pentru a unge fiecare foaie)
  • zahăr pudră vanilat (pentru decor)
Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere cu foi subțiri. Un desert rapid și delicios!
Foto: Paula Rotaru

Mod de preparare plăcintă cu mere

Merele se spală și se curăță de coajă, apoi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se adaugă peste ele sucul de la o lămâie și se amestecă bine.

Se adaugă zahărul, scorțișoara, grișul, zahărul vanilat bourbon și se omogenizează bine compoziția cu o lingură de lemn. Nu stoarce merele, pentru că se duce tot gustul!

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pune în tavă o foaie de copt, apoi o foaie de plăcintă pe care o stropești cu puțin ulei pe întreaga suprafață. Continuă cu următoarele 5 foi, respectând aceeași regulă – ulei pe fiecare.

După ce așezi a 6-a foaie de plăcintă, adaugă compoziția cu mere și întinde-o pe întreaga suprafață. Continuă cu următoarele 6 foi, stropindu-le de fiecare dată cu puțin ulei sau unt topit, inclusiv ultima foaie.

După ce termini de asamblat plăcinta, taie superficial pătrățele cu un cuțit bine ascuțit.

Introdu tava cu plăcintă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lasă la copt 20 de minute. După expirarea timpului, redu temperatura la 180 de grade Celsius și mai lasă plăcinta la copt încă 30 de minute.

După ce scoți plăcinta din cuptor, las-o să se răcească complet (acoperită cu un prosop de bumbac – astfel se vor înmuia foile de deasupra) înainte de a o pudra cu zahăr. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”