Cartofi la cuptor cu ierburi aromate, rețeta de post gata în doar jumătate de oră

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cartofi la cuptor cu ierburi aromate, rețeta de post gata în doar jumătate de oră

Nu mai știi ce să mai gătești în perioada de post? Îți propunem o rețetă simplu de făcut, cu ingrediente pe care, cel mai probabil, le ai mai mereu în casă. Gata în jumătate de oră, va fi un succes, cu siguranță, datorită aromelor irezistibile care vor învălui casa în aceste zile de iarnă friguroase. Cartofi la cuptor cu ierburi aromate, confort food pentru iernile reci.

Ingrediente cartofi la cuptor cu ierburi aromate

  •  1kg cartofi albi
  •  5 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de rozmarin
  • 1 linguriță de usturoi deshidratat
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de boia dulce
  •  sare și piper după gust

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Spală bine cartofii și taie-i rondele.

Într-un castron încăpător toarnă uleiul de măsline, mirodeniile, sarea și piperul. Amestecă până obții o pastă. Dacă este prea groasă, mai pune o lingură de ulei. Adaugă cartofii și amestecă, ideal cu mâinile, până ce toți au un strat de mirodenii.

Bagă-i la cuptor într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Lasă-i 25-30 de minute, în funcție de consistența pe care ți-o dorești.

Este o rețetă extrem de versatilă, pentru că poți schimba de fiecare dată ierburile pe care le folosești și cantitățile acestora, pentru arome diverse, dar poți folosi și unt topit în loc de măsline, atunci când nu ții post.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”