Sirop de căpşuni – energizant şi răcoritor

Sirop de căpşuni – energizant şi răcoritor

Ingrediente:

  • 500 g căpşuni
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 linguri apă rece

Mod de preparare: Puneţi căpşunile într-o cratiţă cu zahărul pudră şi apa rece. Se încălzeşte uşor, amestecând până când se dizolvă zahărul. Aduceţi la foc mic şi se lasă la fiert timp de 10 minute sau până când capşunile devin foarte moi
şi-au pierdut din culoare, amestecând regulat.

Printr-o sită fină se filtrează acest amestec astfel obţinut, fără a presa bucăţile de capşună. Se poate congela în diferite forme şi păstra astfel timp de 6 luni.

Atunci când doriţi decongelaţi un pumn de cuburi (un cub este suficient pentru a aroma 500 ml de apă) într-o carafă la temperatura camerei aproximativ 30-60 de minute. Presară peste din belşug frunze de mentă, căpşuni tăiate pe jumătate, cuburi de gheaţă şi 1 litru de apă plată.

Cel mai nou articol Video: