Vrei să slăbeşti sănătos? Fă-ţi mai întâi aceste analize!

Dr. Florin-Ioan Bălănică detaliază care sunt testele şi analizele pe care ar trebui să le facem înainte de a urma o dietă.
10.09.2020 | Redactia CSID
Vrei să slăbeşti sănătos? Fă-ţi mai întâi aceste analize!
Pe de altă parte, și îngrășarea poate duce la întârzierea menstruației. Țesutul adipos favorizează producția în exces de estrogen, fenomen care transmite creierului semnale false și anumiți hormoni nu mai sunt secretați așa cum ar trebui. Acest fenomen poate duce la lipsa ovulației și întârzierea menstruației.

Cine nu vrea să slăbească sănătos? Cel puţin declarativ! De cele mai  multe ori, aspectul bate sănătatea, pentru că acesta reprezintă cartea noastră de vizită.

Pielea, de exemplu, este cel mai mare organ şi cel de reprezentare, iar investiţia în piele este infinit mai mare decât cea în plămâni, ficat, stomac.

De ce? Pentru că ficatul, plămânii şi stomacul nu se văd şi nu „strigă” atunci când suferă. Iar când strigă, este destul de târziu, uneori prea târziu. Când „ceva” doare, mai mult de 30% din funcţia acelui organ este afectată.

Românii nu sunt „prieteni” cu prevenţia

Dar să revenim la slăbit! Suntem cea mai bolnavă naţie din Uniunea Europeană şi cu cea mai mare rată de mortalitate la orice formă de boală cronică. Iar acest lucru se întâmplă din cauza faptului că un popor lipsit de educaţie pentru sănătate a fost lăsat să aleagă singur pentru el, în numele democraţiei. Şi a ales, dar nesănătos!

Nu ne înghesuim nici la medicul de familie pentru o verificare periodică, dar atunci când suntem obligaţi, ducem maşina la service. De ce? De frică să nu ne lase în mijlocul drumului şi din cauza amenzii – penalitatea imediată.

Toţi funcţionăm aşa, să nu credeţi că nemţii au fost dintotdeauna civilizaţi. Nu, i-a „civilizat” amenda.

Noi, în schimb, facem totul excesiv, nu avem prevenţie, iar când se ne îmbolnăvim, alergăm disperaţi după soluţii, dând vina pe un sistem gripat şi orientat către tratament, investigaţii scumpe, nu către prevenţie proactivă şi descoperire din timp a unor semne care duc către boală.

Teste şi analize pe care trebuie să le faci înainte de a urma un regim pentru slăbire

În momentul în care dorim să scădem în greutate, sunt necesare investigaţii personalizate şi scanarea parametrilor corporali, astfel:

  • Greutate şi raport muşchi/oase/apă/grăsime/grăsime viscerală;
  • Investigaţii paraclinice noninvazive (ecografia de abdomen, tiroidă şi EKG);
  • Analize de laborator uzuale, care pot identifica modul în care funcţionează metabolismul grăsimilor, glucidelor, proteinelor şi funcţionalitatea organelor care participă la digestie.

În cadrul #MetodeiDrBălănică, fiecare persoană primeşte în timpul primei consultaţii anamneza completă, investigaţiile necesare stabilirii momentului 0, adică evaluarea stării de sănătate din acel moment. Atât analiza corporală, cât şi investigaţiile sunt evaluate cu toată grijă şi stau la baza programului personalizat potrivit.

Slăbitul sănătos presupune schimbarea adaptată a stilului de viaţă, NU diete. Nicio dietă din lume nu funcţionează pe termen lung, iar acest lucru este fundamentat prin statistici.

Sănătatea este echilibru, iar echilibrul este cel mai greu de atins. Tocmai de aceea opţiunile sunt multe, soluţii puţine!

#MetodaDrBălănică este singură metodă românească de Prevenţie Proactivă, Terapie şi Managementul Greutăţii prin Schimbarea Stilului de Viaţă!