Top 15 ceaiuri pentru imunitate

Dacă aveți posibilitatea, alegeți ceaiurile bio. Și faceți infuzii din ceaiuri ce nu conțin urme de pesticide, acestea având efecte negative majore asupra sănătății noastre.
  • Publicat:
Top 15 ceaiuri pentru imunitate
foto: Shutterstock

Ceaiuri calde ne sunt de ajutor în acest sezon când nu trebuie să facem față doar stresului cotidian, stresului generat de varianta omnicron a virusului Sars-Cov-2, valului de viroze, gripei etc. De asemenea, în țările din nordul Europei, să ai un termos cu ceai la tine când pleci din casă este firesc. Așa reușeste nordicii să facă față frigului, să petreacă ore în natură sau atunci când au drumuri prin oraș și să facă economie la bani. Am selectat câteva ceaiuri bune pentru stimularea imunității.

 

Îndreptați-vă atenția în supermarketuri sau magazine naturiste și către ceaiurile asiatice. Sunt cunoscute virtuțile ceaiurilor negru, verde și alb atunci când vine vorba despre stimularea imunității.

De ce să optăm pentru ceaiurile asiatice?

Ceaiul verde, ceaiul negru și  ceaiul alb hidratează. De asemenea, stimulează imunitatea. Ceaiurile calde ne ajută să ne adaptăm la schimbările de temperatură. Tot pentru stimularea imunității, medicii recomandă și ceai de ghimbir. Ideal să faceți ceai cu ghimbir bio proaspăt. Nu uitați nici de tizană de soc. Senzația de căldură dată de ceai protejează organismul de răceală, așa că beți un ceai cald ori de câte ori simțiți că vă ia frigul.

Ceaiurile de fructele de pădure, echinacea – bune pentru stimularea imunității

Este binecunoscut faptul că infuzia  de echinacea are efect imunostimulator și are chiar rol de antibiotic natural. O cură cu ceai de echinacea este binevenită în sezonul rece. O altă categorie de infuzii calde indicate în sezonul rece sunt cele din fructe de pădure:  afine, coacăze, cătina, măceșe. Aceste fructe în stare naturală conțin vitamina C și bioflavonoide.  Atunci când ați contactat deja un virus și v-ați ales cu răceală, gripă și aveți căile respiratorii nazale înfundate, orientați-vă și către ceaiuri decongestionante. Printre acestea, cele cu succes sunt: mușețel, salvie, mentă, cimbru, muguri de pin, busuioc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân