Ții postul intermitent? Evită sau limitează aceste băuturi pentru a slăbi rapid

Postul intermitent este o modalitate ideală de a slăbi, fără să fii nevoit să numeri caloriile, să ai grijă la porțiile alimentare sau să citești lista de ingrediente.
  • Publicat:
Ții postul intermitent? Evită sau limitează aceste băuturi pentru a slăbi rapid
Foto: freepik / Ții postul intermitent? Evită sau limitează aceste băuturi pentru a slăbi rapid

Postul intermitent este o modalitate ideală de a slăbi, fără să fii nevoit să numeri caloriile, să ai grijă la porțiile alimentare sau să citești lista de ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să mănânci într-o fereastră alimentară și să eviți să consumi alimente în perioada de fasting.

Ideea din spatele acestei practici este simplă, dar poate fi destul de greu să rămâi constant. Unul dintre aspectele atractive ale acestei diete este faptul că poți mânca tot ce vrei, dar nu când vrei. Această fereastă alimentară poate varia de la 6 la 12 ore, iar mai apoi să faci fasting pentru restul zilei și nopții. O altă opțiune ar fi să incluzi un program săptămânal în care să mănânci normal timp de cinci zile, dar cu o restricție alimentară de 500-600 de calorii în cele două zile rămase.

Unele cercetări sugerează că acest obicei alimentar cu timp limitat poate îmbunătăți nivelul glicemiei și reglează apetitul. Pe lângă asta, crește rezistența la stres și împiedică apariția inflamațiilor, notează Institutul Național de Îmbătrânire.

Deși postul intermitent nu limitează consumul anumitor alimente, există câteva băuturi pe care trebuie să le eviți în totacest proces: băuturile îndulcite.

Cafeaua consumată cu zahăr, frișcă și îndulcitori sau alte băuturi îndulcite ar trebui limitate atunci când urmezi postul intermitent, chiar dacă sunt permise în timpul ferestrei alimentare.

Pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate și pentru a vedea rezultate în procesul de slăbire, postul intermitent poate fi eficient în acest sens, fiind un obicei alimentar sănătos. Ghidul Dietetic al Americanilor 2020-2025 recomandă limitarea zahărului adăugat cu 10% din totalul zilnic de calorii.

Băuturile îndulcite conțin calorii în exces și zahăr adăugat, iar nutrienții esențiali precum proteinele, fibrele și vitaminele și mineralele lipsesc cu desăvârșire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân