Surse de proteină: 3 alimente pe care le neglijezi

Iată trei surse de proteină pe care cu siguranță nu le consumi atât de des și care-ți oferă cele mai echilibrate și sănătoase mese, pe timpul zilei.
  • Publicat:
Surse de proteină: 3 alimente pe care le neglijezi
Surse de proteină: 3 alimente pe care le neglijezi

Proteina este esențială în dietă și, din fericire, există numeroase alternative ușor de introdus în dietă și versatile. Iată trei surse de proteină pe care cu siguranță nu le consumi atât de des și care-ți oferă cele mai echilibrate mese.

Surse de proteină importante

Linte

O porție de linte oferă 18 grame de proteină, alături de 16 grame de fibre (peste 60% din necesarul zilnic recomandat, dar și numeroase vitamine, minerale și antioxidanți. Pentru o masă gata în câteva minute, adaugă linte alături de legume verzi, dressing cu oțet balsamic, boabe de muștar măcinate și ierburi italienești, o jumătate de avocado și câteva lingurițe de semințe de dovleac.

Ouă fierte

Ouăle fierte sunt atât de ușor de preparat și de consumat. Fiecare ou oferă 6 grame de proteină. În plus, noile cercetări sugerează că nivelul de colesterol, care se regăsește în gălbenuș, are un impact negativ minor asupra colesterolului din sânge. Mai mult, studiile arată că adulții sănătoși care consumă mai mult de trei ouă într-o zi cresc nivelul de colesterol bun HDL și scad nivelul de colesterol rău LDL. De asemenea, gălbenușul conține numeroși nutrienți și vitamine, printre care reamintim colina, vitamina D, calciu, fier, zinc, vitamina B12, antioxidanți și acizi grași omega-3.

Folosește ouăle fierte în salate ca o sursă instantă de proteină, alături de baby spanac, roșii, ceapă roșie, ardei gras și quinoa.

Surse de proteină: Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este o sursă ideală de proteine. În funcție de brand, acesta conține undeva între 11 și 14 grame de proteină. Pentru o versiune îndulcită optează pentru fructe proaspete, nuci și semințe și sirop de arțar. Pentru mai mult gust, poți opta pentru sarea de mare, oțetul de vin roșu, usturoi sau legume precum castravete, roșii și ceapă roșie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân