Sucurile naturale- remediul minune

Fructele si legumele proaspete poseda proprietati curative dovedite in timp. Ele au fost folosite de secole in tratamentele bazate pe produse naturale, intrucat se pare ca pot ameliora efectele multor afectiuni.
Sucurile naturale- remediul minune
Sucurile naturale- remediul minune

Sucurile din fructe proaspat stoarse contin vitamine si minerale naturale, precum si enzime, ceea ce face ca ele sa fie mult mai eficiente decat suplimentele sub forma de tablete. Nutrientii astfel obtinuti sunt mai usor de asimilat de catre sange, iar in aproximativ 10 minute sunt absorbite deja la nivel celular. Sucurile obtinute din fructe proaspete, pot fi folosite in doua feluri:

*Ca suplimentul in cadrul unei diete obisnuite (un astfel de supliment zilnic presupune consumul a 3,4 pahare mari de suc de fructe)
*Ca substitut pentru mancare (se pare ca unii oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca terapia cu suc proaspat obtinut din fructe ajuta la rejuvenarea si intarirea organismului; o astfel de dieta exclusiv bazata pe fructe stoarse reprezinta si o modalitate foarte buna de a detecta eventualele alergii la diverse alimente; totodata, furnizeaza un minimum de calorii; contine putine grasimi si proteine)

Reguli  de aur in prepararea sucurilor naturale:
1. Sucurile din fructe dulci se pot combina cu sucurile de fructe mai putin acide, si nu cu sucuri acide de fructe sau legume.
2. Sucurile putin acide se pot combina cu sucuri dulci sau acide, si atat.
3. Sucurile acide se vor combina cu sucuri mai putin acide (din fructe sau din legume) si doar atat.
4. Sucurile din legume se vor combina cu cele acide din fructe sau cu cele din legume cu frunze, si doar atat.
5. Sucurile din frunze de legume se pot combina doar cu cele obtinute din radacini de legume (morvoc, pastarnac, albitura).

Sucuri naturale vs afectiuni
A. Deficienta de fier
Sucul de sfecla, spanac, mar, morcov si lamaie poate remedia lipsa acestui element din organism. Prin actiunea sa, preparatul creste volumul sangelui din trup. Fructele si legumele mentionate mai sus pot fi stoarse impreuna sau separat, in functie de preferintele si nevoile celui ce urmeaza sa le consume sucul.


B. Artrita
Se recomanda sucul obtinut din lamaie verde, portocala, usturoi si ridiche neagra. Acesta se pare ca are efect de ameliorare a afectiunii daca este aplicat sub forma de compresa locala, pe zona dureroasa.

C. Diabet
Sucul din planta numita Karela este un remediu foarte bun impotriva diabetului. Un pahar plin de suc din aceasta planta va reduce cantitatea de zaharuri, va imbunatati digestia si va inlatura constipatia. Tratamentul trebuie tinut sub observatie prin verificari dese ale nivelului glicemiei din sange. Odata ce doza indicata a fost determinata cu exactitate, cantitatea respectiva trebuie ajustata in functie de cerintele individuale. Deasemenea, este important de stiut ca aceasta cantitate se poate mari sau diminua, in functie de rezultatele asupra fiecarui individ in parte. Pe langa sucul din Karela, se recomanda si un pahar cu suc din lamaie verde pe zi.

D. Acnee
In general, persoanle tinere (indiferent de sex), se confrunta cu aceasta problema a tenului.  Se recomanda administrarea de sucuri obtinute din lamaie verde, castravete si papaya. Local, se poate aplica o pasta obtinuta din frunze de Margosa. Daca problema eruptiei la nivelul pielii este cauzata doar de impuritatile din sange, tratamentul local nu este intotdeauna suficient; de aceea, aceasta planta numita Margosa se poate consuma si sub forma de suc.

E. Astm si obezitate
Astmaticilor li se recomanda consumul de suc obtinut din piersica, lamaie, anans, caise, morcov, ridichie si telina. Pentru cei care se confrunta cu problema obezitatii, indicat este sucul din lamaie, grapefruit, portocala, cirese, ananas, papaya, rosii, varza, salata, spanac si morcov.

F. Detoxifiere
Graul incoltit s-a dovedit a fi cel mai eficient element in acest scop; el actioneaza pe mai multe planuri: curata sistemul limfatic, mareste volumul de sange, inlatura metalele toxice din celule, hraneste ficatul si rinichii si ofera vitalitate. Sucul din grau incoltit este un agent detoxifiant superior celui obtinut din morcov sau alte fructe si legume. Acesta se consuma lent, inaintea meselor principale ale zilei si are efect imediat asupra toxinelor si mucusului stomacal.

G. Crampe musculare
Acestea pot avea mai multe cauze: epuizarea fizica excesiva, vascularizare necorespunzatoare, lipsa calciului, a sodiului sau a potasiului, deshidratare sau contractii involuntare. Sucul din telina, morcov si ridiche pot suplimenta cantitatea de calciu si magneziu. Patrunjelul este si el foarte bun, deoarece furnizeaza potasiu.

Articol exclusiv online

Diet issue
Diet issue
Cel mai nou articol Video: