Strugurii cu ceapă! Două alimente pentru îmbunătățirea tensiunii arteriale

Dacă mănânci anumite alimente la aceeași masă, precum strugurii și ceapa, pot aduce numeroase beneficii pentru sănătate.
  • Publicat:
Strugurii cu ceapă! Două alimente pentru îmbunătățirea tensiunii arteriale
Foto: pexels

Dacă mănânci anumite alimente la aceeași masă, precum strugurii cu ceapă, pot aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Experții susțin că cele două alimente ajută la scăderea tensiunii arteriale.

De exemplu, dacă mănânci un pește curry, care presupune amestecul de turmeric și ulei de pește, te poți bucura de proprietăți antiinflamatorii, în timp ce bananele cu iaurt pot ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor și bacteriilor din tractul gastrointestinal.

De asemenea, uleiul de măsline ajută organismul să absoarbă vitamina A care se regăsește în roșii sau ardei gras roșu, ideală pentru sănătatea pielii și ochilor.

Strugurii roșii sunt bogați în catechină, un antioxidant puternic, care ajută la ameliorarea bolilor cardiovasculare, a cancerului, bolilor neurologice, iar consumați alături de ceapă previn cheagurile de sânge și îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară.

Alte combinații benefice mai sunt usturoiul consumat cu miere, care ajută la tratarea infecțiilor respiratorii, iar migdalele cu fructe de pădure previn bolile de inimă.

În urma unui studiu la care au luat parte peste 2000 de adulți s-a constatat că 21% dintre ei nu înțelegeau sau nu știau importanța vitaminelor și mineralelor în organism.

Din fericire, sinergia dintre multe alimente ajută organismul să funcționeze corespunzătr, iar din punct de vedere biologic, anumite alimente lucrează excelent împreună spre deosebire de rezultatele pe care le-ar oferi dacă ar fi consumate separat.

Cum să consumi struguri cu ceapă- salată cu struguri, blue cheese și ceapă roșie

Strugurii negri sunt bogați în catechină, un antioxidant care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a cancerului, bolilor neurologice și țin greutatea sub control. Alături de ceapă, strugurii inhibă cheagurile de sânge și îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân