Scapa de ultimele 5 kilograme!

Chiar daca nu ai tinut o dieta niciodata, probabil ai auzit cel putin o data despre cat de incapatanate pot fi cele ultimele 5 kilograme de care ti-ai propus sa scapi. Astfel, arderea acestor ultime 35.000 de calorii se poate dovedi frustranta si chiar mi
  • Publicat:
Scapa de ultimele 5 kilograme!
Scapa de ultimele 5 kilograme!

In perioada de debut a dietei ai scapat de grasimea care se depusese inestetic pe burta si pe coapse, insa acum nu e chip sa continui ce ti-ai propus? Iata ce parere au expertii despre acest fapt; ei spun ca natura este cea care hotaraste ce masa de grasime este optima pentru trupul nostru. Genele sunt cele care determina masura jeansilor. Poate suna ciudat, insa este adevarat. Iar asta se intampla pentru ca exista o discrepanta flagranta intre modelele promovate de media si realitatea organica, specifica fiecaruia dintre noi. Standardele de frumusete sunt in totalitate constituie de gaselnitele media, astfel ca majoritatea nu face altceva decat sa incerce sa corespunda cat mai mult acestora. Din pacate, ele sunt de cele mai multe ori nerealiste, si chiar false. Cei care fac miscare si tin si dieta ating o oarecare greutate pe care si-o doresc, insa ea este departe de cerintele firesti ale naturii. Pragul care se atinge in timpul dietei este pragul la care ar trebui sa incetam sa mai tinem dieta. Este la fel ca atunci cand ne tundem parul si avem senzatia ca nu o sa mai creasca la loc. Este un fapt care intervine in gandire in momentul in care intram in conflict cu insasi biologia noastra. De aceea, odata atins acest prag, ideal este sa incetam sa mai tinem cura si sa ne focusam asupra mentinerii obiceiurilor sanatoase de viata care au venit odata cu ea.

Totusi, daca esti determinata cu adevarat sa scapi de ultimele 5 kilograme pe care le socotesti inestetice, urmeaza pasii de mai jos!

Schimba-ti parametrii de alimentatie!
In primul rand, ajusteaza portiile! Este mult mai sanatos sa mananci un mic-dejun copios si un pranz mediu ca marime, urmand sa inchei ziua cu o cina frugala, decat invers. Acest lucru se intampla deoarece asimilarea nutrientilor esentiali de dimineata, iti ofera posibilitatea sa arzi caloriile si carbohidratii pe parcursul zilei, oferindu-ti totodata si energia vitala activitatilor necesare. Daca totusi ai nevoie de o abordare alternativa, poti sa incerci sa mananci cate putin, de mai multe ori pe zi. 5 gustari pe zi in locul a 3 mese consistente te pot ajuta sa obtii maximum de elemente nutritive si energia de care ai nevoie. Gustarile te ajuta sa iti iei gandul de la poftele care insotesc dietele in general, ajutandu-te sa nu te abati de la planul alimentar pe care ti l-ai impus.

Mananca atat cat trebuie, in functie de talie!
Dieta implica un mecanism simplu, care consta in arderea mai multor calorii decat mananci. Pe masura ce greutatea ta scade, trupul se micsoreaza, iar necesitatea de calorii creste. De aceea, te vei ingrasa la loc daca revii la vechiul tau stil de a manca si nu faci exercitii fizice. Aportul zilnic caloric pentru o persoana variaza in functie de sex, varsta si greutate. Totusi, estimarile arata ca femeile au nevoie de 1200 de calorii pe zi, in vreme ce barbatii necesita 1400 de calorii zilnic. In ceea ce priveste adultii activi, care fac miscare si se preocupa de conditia lor fizica, acestia pot consuma intre 1400-100 (femeile) si 1600-2000 de calorii (barbatii) in fiecare zi.

Mareste intensitatea, nu durata exercitiilor!
Cercetarile in domeniu atesta faptul ca intensificarea ritmului de efectuare a exercitiilor fizice ajuta la arderea mai intensa a caloriilor din organism, facand astfel mai eficienta miscarea. Acest fapt se afla in contrast cu exercitiile efectuate la intensitate scazuta, pe o perioada indelungata de timp. Asadar, cand mergi sau cand faci jogging, alterneaza scurte episoade de sarituri si exercitii mai grele, pentru a spori eficacitatea antrenamentului zilnic. Repeta mereu aceste alternari de ritm si adauga un intensificari ale miscarilor in fiecare zi. Poti fi sigur/a ca vei vedea rezultatele!

Renunta la bauturile bogate in calorii!
Ciocolata calda de dupa pranz trebuie sa devina o amintire! Cola, ca si restul bauturilor carbogazoase, chiar si cele de tip diet, nu fac altceva dect sa te ingrase. Principala sursa de calorii din acestea, este zaharul. Acesta neutralizeaza incercarile de a pierde din greutate, chiar si daca mergi la sala sau faci exercitii acasa. Mai bine alegi sa bei un pahar cu apa sau un suc obtinut din fructe proaspete, mai ales ca sunt si foarte sanatoase. Si bauturile alcoolice sunt bogate in calorii, de fapt chiar foarte bogate, astfel ca intelept ar fi sa le consumi cu moderatie sau chiar sa le eviti cu desavrasire.

Adauga o componenta de forta antrenamentului!
Te-ai intrebat vreodata de ce barbatii scapa de kilogramele in plus mai repede decat femeile? Raspunsul este legat de cantitatea de muschi pe care acestia o au, care este mai mica decat in cazul femeilor, ceea ce inseamna ca barbatii ard caloriile mai eficient. Daca vei incorpora in exrecitiile tale si cateva miscari de forta, iti vei intari si mari muschii, o sursa foarte buna pentru arderea caloriilor. Ceea ce trebuie sa ai in vedere este faptul ca nu ai voie sa faci excese. Incepe cu miscari usoare si apoi evolueaza catre cele complexe! Executa-le corect, sub supravegherea instructorului de fitness, si cu mare atentie!

Aceste indicatii generale pe care ti le-am prezentat sunt destinate sa iti faca drumul mai usor in incercarea ta de a scapa de kilogramele in plus. Este important sa iti amintesti in mod constant ca nu esti singura in acest demers. Sa nu te feresti sa ceri ajutorul medicului sau antrenorului de fitness. Iar daca ai probleme cu motivarea, convinge-ti o prietena sa fie alaturi de tine, urmand acelasi program de slabit ca si tine. Mult succes!

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Invata sa iti iubesti cantarul!
Invata sa iti iubesti cantarul!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân