Pastreaza-ti supletea cu otet!

Odata ajuns in organism, acidul acetic inhiba acumularile de grasime, precum si steatoza hepatica (excesul de lipide in hepatocite sau “ficatul gras”) care de multe ori vin “la pachet” cu colesterolul marit.
15.02.2010
Pastreaza-ti supletea cu otet!
Pastreaza-ti supletea cu otet!

Stai departe de acumularile
de kilograme, mai ales in sezonul estival cand silueta perfecta e
la mare pret, cu ajutorul otetului. Asta ne invata cercetatorii
japonezi, care au descoperit ca acidul acetic, componenta
principala a otetului, previne depunerile de grasime in exces,
chiar si in cazul unei alimentatii bazate pe grasimi.

Umitor, nu?

Ei bine, niponii dau drept certitudine
aceasta informatie, dupa ce au studiat-o indeaproape in laborator.
Timp de sase saptamani, ei au hranit doua grupuri de soareci cu
mancare grasa si otet, respectiv
mancare grasa
si apa.

Cu totii s-au ingrasat, insa cei carora li s-a administrat zilnic
otet au castigat cu pana la 10% mai putin in greutate fata de
ceilalti. Cercetatorii sustin ca in cazul in care otetul este
combinat cu o
dieta
fara grasimi, rezultatele ar fi
spectaculoase.

Care este explicatia? Odata ajuns in organism,
acidul acetic inhiba acumularile de grasime, precum si steatoza
hepatica (excesul de lipide in hepatocite sau „ficatul gras”) care
de multe ori vin „la pachet” cu colesterolul marit.

Sub actiunea acestuia, actiunea genelor implicate in
oxidarea acizilor grasi
este accelerata, iar
rezultatul este topirea grasimilor.

Otetul este utilizat in intreaga lume ca si condiment sau
conservant, iar in medicina traditionalista pentru tratarea
ranilor,
hemoroizilor
, pentru ameliorarea starilor de
lesin si hipotensiune. In plus, cercetari recente arata ca otetul
este eficient si in controlul presiunii arteriale si a nivelului de
zahar in sange.

Citeste si
Hot! Pizza, paste si tiramisu la
dieta


Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt