Dulciuri pentru diabetici care nu afectează sănătatea

Iată în continuare câteva exemple de dulciuri pentru diabetici, dar și sfaturi prețioase oferite de nutriționistul Gianluca Mech.
  • Publicat:
Dulciuri pentru diabetici care nu afectează sănătatea
Foto: shutterstock

Dacă ai fost diagnosticat cu diabet nu înseamnă că ești condamnat la o viață fără dulciuri. Din fericire, există numeroase alternative la deserturile tradiționale de care te poți bucura fără să-ți afecteze sănătatea în vreun fel. Iată în continuare câteva exemple de dulciuri pentru diabetici, dar și sfaturi prețioase oferite de nutriționistul Gianluca Mech pentru pacienții cu aceasta afecțiune.

Fructele, în TOP dulciuri pentru diabetici

„Fără doar și poate, fructele consumate în cantități rezonabile reprezintă cea mai bună și mai sănătoasă variantă de desert. Nu doar în cazul celor ce suferă de diabet, ci pentru oricine. Fructele conțin foarte multe vitamine și minerale și conțin, de asemenea, fibre. Fibrele ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea colesterolului.

Conform unui studiu, atunci când o persoană cu diabet consumă 50 de grame de fibre pe zi, nivelul de zahăr din sânge se menține în limite normale. Totuși, trebuie să evităm fructele foarte dulci și să ne îndreptăm mai degrabă spre mere, citrice sau fructe de pădure”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Iaurt cu fructe

„Știm că iaurturile cu fructe pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor conțin zahăr adăugat. Pacienții cu diabet se pot bucura însă de iaurturi cu fructe preparate în casă. Folosesc iaurt normal în care adaugă fructele favorite, de preferat din cele pe care le-am enumerat mai sus. Pun amestecul la frigider sau congelator, iar la final vor obține un desert delicios și răcoritor. Asemănător cu înghețata”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Ciocolata neagră

„O veste bună pentru pacienții cu diabet. Consumul de ciocolată neagră în cantități mici poate îmbunătăți controlul insulinei și al nivelului de zahăr din sânge. Asta grație flavonolilor care se găsesc în boabele de cacao.

Problema este că majoritatea ciocolatelor care se găsesc pe piață conțin cantități prea mici de flavonoli și au zahăr adăugat. Există varianta ciocolatei negre, cu cel puțin 75% cacao pe care chiar și diabeticii o pot consuma în cantitate mica, de poftă”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Mai puțini carbohidrați

„Atunci când vor să se bucure și de un desert, diabeticii ar trebui să consume mai puțini carbohidrați la masa propriu-zisă. Sau deloc, așa ar fi ideal. Este truc, la care însă nu le recomand să apeleze prea des, ci eventual doar la ocazii speciale”, dezvăluie Gianluca Mech.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân