Cel mai bun aliment pentru slăbit. Poți consuma zilnic doar 128 de grame și scapi de grăsime

Există diferite tipuri de verdețuri care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate și care te ajută și în procesul de slăbire. Iată care este cel mai bun aliment pentru slăbit.
  • Publicat:
Cel mai bun aliment pentru slăbit. Poți consuma zilnic doar 128 de grame și scapi de grăsime
Foto: shutterstock

Nu degeaba se spune că verdețurile ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și reducerea tensiunii și colesterolului. Unde pui că îți menține și mintea ascuțită?! Există diferite tipuri de verdețuri, mai ales salata, salata kale sau varza, care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate și care te ajută și în procesul de slăbire. Însă, cel mai bun aliment pentru slăbit este spanacul.

Spanacul, cel mai bun aliment pentru slăbit

Spanacul se clasează pe primul loc în topul verdețurilor care ajută în procesul de slăbire, în special pentru că este un aliment scăzut în calorii. Mai exact, 100 de grame de spanac crud conțin 23 de calorii.

Un alt motiv pentru care spanacul este o alegere excelentă în procesul de slăbire este pentru că are un conținut redus de carbohidrați. 100 de grame de spanac crud conțin 3.6 grame de carbohidrați. Cercetările arată că atunci când reducem numărul carbohidraților în dietă, slăbim.

Să nu uităm că spanacul conține și foarte multe fibre, iar fibrele sunt esențiale pentru a ne menține sațietatea și, mai ales, pentru a ne ține la distanță de poftele alimentare.

Adevărul este că nu e indicat nici să consumi spanac în exces, pentru că poate prezența lui în organism în cantități mari poate avea efecte asupra glandei tiroide. Mai mult, pot apărea pietre la rinichi, mai ales dacă ești predispus la această afecțiune. 128 de grame de spanac consumate zilnic sunt suficiente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”