Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci unt zilnic. Semne îngrijorătoare pe care să nu le neglijezi

Iată ce se întâmplă în corpul tău când mănânci unt în cantități mari și, mai ales, când îl consumi în fiecare zi.
  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci unt zilnic. Semne îngrijorătoare pe care să nu le neglijezi
Foto: shutterstock

Untul este un ingredient versatil folosit în multe preparate, fie că vorbim de feluri principale, aperitive sau deserturi. Cu toate astea, consumul lui zilnic poate veni la pachet cu riscuri care pot afecta serios starea generală de sănătate. Iată ce se întâmplă în corpul tău când mănânci unt în cantități mari.

Riști să te îngrași

Untul conține foarte multe calorii, iar fiecare linguriță de unt poate avea peste 100 de calorii. Dacă gătești omleta cu unt, la prânz mănânci o salată și cu pâine cu unt, iar la cină servești o porție de paste în compoziția cărora ai folosit unt, nu te aștepta ca acest ingredient să nu aibă efecte asupra taliei. Primul lucru pe care vrei să-l faci atunci când slăbești este să renunți la grăsimile nesănătoase, iar reducerea cantității de unt consumate este esențială. Poți înlocui untul cu uleiul de măsline, mai ales că acesta conține grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3.

Cresc riscul de accident vascular cerebral și boli cardiovasculare

Untul conține grăsimi saturate, iar două lingurițe de unt conțin 14 grame de grăsimi saturate, adică peste cantitatea zilnică recomandată. Consumul în exces de grăsimi saturate duce la creșterea colesterolului „rău” LDL. Potrivit Cleveland Clinic, riscul de a te confrunta cu boli cardiovasculare și accident vascular cerebral crește atunci când valorile colesterolului LDL sunt prea mari.

Crește riscul de demență

Potrivit Nutrition Twins, consumul de unt în exces duce la apariția grăsimii viscerale, care afectează funcțiile creierului, iar în timp apare riscul de demență. Moderația este cuvântul cheie. Orice aliment consumat în exces, mai ales când vorbim de produse bogate în calorii și grăsimi cum este untul, duce la apariția grăsimii de pe burtă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân