Alimentul cu care să înlocuiești pâinea. Te ajută să slăbești și să ții glicemia sub control

Când vorbim de cartofi dulci, aceștia sunt ideali pentru a-ți menține sațietatea și pentru a-ți oferi energie, pentru că se digeră lent.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimentul cu care să înlocuiești pâinea. Te ajută să slăbești și să ții glicemia sub control
Foto: shutterstock

Nu trebuie să consideri carbohidrații dușmanul principal din dietă, mai ales că într-o dietă echilibrată și sănătoasă aceștia sunt esențiali, mai ales dacă vorbim de carbohidrații sănătoși, complecși. Anumiți carbohidrați, precum și diferite tipuri de pâine, pot afecta într-adevăr talia, glicemia și alte probleme de sănătate. Pâinea este esențială într-o dietă sănătoasă, dar sunt persoane care caută alternative atunci când apar poftele alimentare. Cea mai bună în acest sens este pâinea fără gluten, care te ajută să previi creșterile indicelui glicemic, dar poți opta pentru cartofi dulci.

Pe lângă faptul că acest tip de pâine te ajută să ții sub control glicemia, te ține la distanță și de boala inflamatorie de colon, motiv pentru care este o opțiune ideală pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten, iar asa pentru că anumite cereale folosite pentru pâine conțin gluten. Glutenul este o proteină care cauzează disconfort digestiv și sensibilitate. Pâinea fără gluten reduce riscul de apariție a potențialelor probleme digestive.

În cazul în care pâinea fără gluten nu este pe placul tău, o poți înlocui cu alte surse de carbohidrați sănătoși. Dacă ai poftă de pâine, dar nu vrei să o consumi tocmai pentru că poate conține diferite ingrediente procesate, poți opta pentru orez, quinoa, cartofi și cartofi dulci. Când vorbim de cartofii dulci, aceștia sunt ideali pentru a-ți menține sațietatea și pentru a-ți oferi energie, pentru că se digeră lent. Similar cerealelor integrale, cartofii dulci conțin numeroase fibre, dar și nutrienți care ajută la arderea grăsimii. În plus, conțin vitaminele A, C și B6.

Similar pâinii fără gluten, cartofii dulci țin sub control nivelul glicemiei datorită proprietăților sale antioxidante care provin din carotenoizi. Totodată, această opțiune reduce rezistența la insulină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân