Berea care te îmbătrânește! Cu ce să o înlocuiești

Dacă ți-ai propus să te simți și să arăți mai tânăr, află că berea nu este tocmai cea mai bună băutură care să te ajute în acest sens.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Berea care te îmbătrânește! Cu ce să o înlocuiești
Foto: freepik / Berea care te îmbătrânește! Cu ce să o înlocuiești

Există câteva lucruri care ne completează zilele de vară, dar nimic nu se compară cu o bere rece. Dacă ți-ai propus să te simți și să arăți mai tânăr, află că berea nu este tocmai cea mai bună băutură care să te ajute în acest sens.

Înainte de toate, berea nu oferă nutrienții esențiali organismului și te deshidratează, pentru că elimină apa din organism, în special în timpul urinării. Atunci când apa este eliminată din corp se accentuează și procesul de îmbătrânire, iar asta pentru că pielea nu mai este hidratată și se usucă. Pe lângă faptul că-ți afectează starea pielii și sănătatea cognitivă are de suferit.

Alcoolul slăbește sistemul imunitar și organele interne sunt afectate de acest obicei nociv. Consumatorii de alcool se pot confrunta cu boli de inimă, hipertensiune și chiar valori mari ale trigliceridelor. Consumul moderat de alcool poate afecta sănătatea creierului și memoria și poate cauza declinul cognitiv. Să nu uităm că alcoolul are și un impact negativ asupra somnului. Poate că adormi mai repede, dar se reduce calitatea somnului de calitate REM.

Există însă un tip de bere care te face să îmbătrânești mai repede, iar aceea este cea care are o sursă de zahăr adăugat, precum berea cu lămâie sau alte arome. Aceasta este bogată în calorii și zahăr, motiv pentru care consumul ei trebuie să fie limitat. Băuturile care conțin prea mult zahăr deshidratează și mai mult. Prea mult zahăr în sânge crește frecvența urinării și deshidratarea. Poți opta pentru o bere slabă, pentru că are mai puține calorii, dar și mai puțini carbohidrați și zahăr. Asta nu înseamnă că poți bea mai multe. Se recomandă ca femeile să consume o bere pe zi, iar bărbații cel mult două.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân