Alimentele de post care te îngrașă și îți afectează imunitatea. Conțin lectine, iar printre acestea se numără și plante pe care le credeai sănătoase.

Află care sunt alimentele de post care conțin lectine și îngrașă!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimentele de post care te îngrașă și îți afectează imunitatea. Conțin lectine, iar printre acestea se numără și plante pe care le credeai sănătoase.
Află care sunt alimentele de post care conțin lectine și îngrașă!

Postul alimentar este o bună ocazie pentru a introduce în dietă mai multe surse de fibre benefice pentru sănătate.

Se știe că fibrele au o mulțime de roluri în organism: sunt sursă de hrană pentru bacteriile bune din organism, favorizează tranzitul intestinal, sunt implicate în reglarea glicemiei și colesterolului.

Fibrele se găsesc în legume și fructe, însă unele dintre acestea vin la pachet și cu lectinele. Lectinele sunt componente ale plantelor pe care acestea le secretă pentru a se apăra. Lectinele sunt mai greu de descompus de către organismul uman, de aceea pot crea o serie de probleme de sănătate. Câteva dintre acestea sunt menționate de medicul american Steven R. Gundry, în noua sa carte “Unlocking the keto code”.

Lectinele se găsesc în cartof, cereale, roșii, ardei, goji, vinete, orez brun, fasole, linte, caju, alune, semințe de chia, dar și în quinoa, amarant sau hrișcă.

Persoanele care țin post și consumă aceste alimente ar trebui să fie atente la digestie. E posibil ca aceste alimente să creeze disconfort abdominal.

Însă pe lângă acesta, lectinele pot afecta sistemul digestiv, produc inflamație, afectează imunitatea, organele interne, articulațiile și pot favoriza apariția artritei reumatoide, a tiroiditei Hashimoto, a diabetului și bolii arteriene coronariene.

Mai mult, consumul alimentelor cu lectine poate duce la îngrășare: o componentă din grâu poate afecta funcția hormonului leptină, hormonul sațietății. Astfel, dacă persoană consumă alimente cu lectine, proaspete sau gătite ușor, creierul nu va primi semnalul că o persoană este sătulă, iar aceasta va mânca în continuare și va stoca grăsimi.

Totuși, unele alimente cu lectine pot fi consumate fără grijă dacă sunt preparate la presiune mare, în vase speciale, răcite și apoi încălzite, susține în cartea sa dr. Steven Gundry.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân