Alimente care prelungesc tinerețea

Anumite alimente care prelungesc tinerețea te pot ajută să arăți și să te simți bine.
  • Publicat:
Alimente care prelungesc tinerețea

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nevoile noastre evoluează: metabolismul încetinește, memoria începe să își piardă din funcțiile vitale și organismul nostru, per total, se schimbă. Nicio grijă! Cu atenție și numite alimente care prelungesc tinerețea. Un stil de viață activ și alimentele potrivite ne vor ajuta să diminuăm semnificativ riscul dezvoltării unor boli și ne vor determina să ne simțim bine în pielea noastră, indiferent de vârstă! Iată ce recomandă specialiștii să consumăm, pe măsură ce înaintăm în vârstă:


Nucile

Da, sunt mici, dar nucile, migdalele, caju și fisticul au proprietăți puternice anti-îmbătrânire și sunt alimente care prelungesc tinerețea. . Aceste gustări conțin substanțe nutritive speciale care pot ajuta la întârzierea sau prevenirea bolilor de inimă legate de vârstă, accidentelor vasculare cerebrale, diabetului de tip 2, bolilor nervoase și anumitor tipuri de cancer. Nucile îți protejează creierul pe măsură ce îmbătrânești.

Fibrele

Alimentele bogate în fibre sunt alimente ce prelungesc tinerețea. Fructele și legumele, fulgii de ovăz, nucile și leguminoasele – pot ajuta la constipație, o problemă care devine tot mai frecventă pe măsură ce îmbătrânim. De asemenea, pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol, la gestionarea zahărului din sânge și la menținerea unei greutăți optime. Pentru bărbații de peste 51 de ani se recomandă 30 de grame de fibre în fiecare zi, iar în cazul femeilor, 21 de grame.

Cerealele integrale

Sunt o sursă excelentă de fibre și sunt extrem de bogate în vitamina B, de care vei avea nevoie mai mult pe măsură ce îmbătrânești. B-6 și folatul sunt cheia pentru a menține creierul sănătos. Chiar și un mic deficit poate face o diferență subtilă. Cerealele integrale pot reduce, de asemenea, șansele de a suferi de boli de inimă, cancer și diabet. Dar, totuși, nu te opri la pâinea integrală! Quinoa, boabele de grâu și cuscusul din grâu integral sunt, de asemenea, opțiuni minunate.

Proteina slabă

Alimentele bogate în proteine luptă împotriva pierderii musculare naturale care apare pe măsură ce îmbătrânești. Pe cât poți, bucură-te de proteinele provenite din alimente „reale”, cum ar fi ouăle, carnea slabă și produsele lactate, în loc de pudrele proteice care s-ar putea să nu îți ofere atât de mulți nutrienți.

Apa

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, nu numai că al tău corp pierde cantități semnificative de apă, dar simțul tău de sete începe să se estompeze. Asta înseamnă că îți va lua mai mult timp să conștientizezi când ai nevoie de hidratare. Apa este hrană pentru sănătatea ta în multe feluri: amortizează articulațiile, ajută la controlul temperaturii corpului și impactează starea de spirit, precum și nivelul de concentrare. Opt pahare de apă în fiecare zi ar trebui să devină un obicei!

Lactatele

Calciul din lactate menține oasele sănătoase. Pe măsură ce îmbătrânești, laptele poate ajuta la reducerea riscul de osteoporoză, cancer de colon și hipertensiune arterială. După vârsta de 50 de ani, vei avea nevoie de 1.200 de miligrame de calciu în fiecare zi, pe care le poți obține din produsele lactate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi. Laptele și brânza nu sunt singurele opțiuni. Iaurtul, orezul, băuturile din soia, sucul de portocale fortificat și tofu pot fi alte surse ideale.

Peştele

Peștii grași precum somonul, tonul alb, heringul și păstrăvul de crescătorie ar trebui să fie în meniul tău de două ori pe săptămână. Motivul? Sunt alimente care prelungesc tinerețea, bogate în DHA, un acid gras omega-3 care este bun pentru creierul tău. Nivelurile scăzute de DHA au fost legate de boala Alzheimer. Dacă nu consumi sau nu îți place peștele, algele nucile, semințele de in și semințele de chia, care sunt, de asemenea, surse bune de DHA.

Afinele

Sunt o modalitate gustoasă de a-ți proteja creierul pe măsură ce îmbătrânești. Afinele conțin polifenoli – compuși care scad inflamația în tot corpul. Acestea reduc deteriorarea ADN-ului, ceea ce poate ajuta la împiedicarea dezvoltării anumitor boli. Afinele proaspete sunt cele mai bune, deoarece conținutul lor de polifenoli scade atunci când sunt coapte în diverse preparate dulci.

Avocado

Există o mulțime de motive întemeiate pentru a ne perfecționa rețeta de guacamole. Studiile arată că antioxidanții din avocado pot îmbunătăți memoria și ne pot ajuta să rezolvăm problemele mai repede. Avocado poate, de asemenea, să scadă colesterolul, să reducă șansele de a face artrită, să ne ajute să menținem la o greutate sănătoasă și să ne protejeze pielea de daunele provocate de soare.

Alimente roșii și portocalii

Pepene verde, căpșunile, roșiile, ardeiul gras roșu și portocaliu – aceste fructe și legume sunt bogate într-un compus natural numit licopen și sunt alimente care prelungesc tinerețea. Studiile arată că aceste alimentele pot reduce riscul apariției unor tipuri de cancer și pot proteja și împotriva accidentelor vasculare cerebrale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Maca: beneficii pentru minte
Maca: beneficii pentru minte
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân