6 deserturi care favorizează slăbirea și te scapă de pofta de dulce

Include aceste alternative dulci și sănătoase în dieta ta zilnică pentru a favoriza pierderea în greutate. În același timp, datorită proprietăților lor, acestea vor contribui la satisfacerea poftei de dulce și te vei simți sătul pentru un timp mai îndelungat.
  • Publicat:
6 deserturi care favorizează slăbirea și te scapă de pofta de dulce
6 alternative dulci mai sănătoase care favoriza pierderea în greutate și te scapă de pofta de dulce Sursa foto: Shutterstock

A încerca să slăbești în timp ce te lupți constant cu nevoia de a mânca ceva dulce ar putea face ca procesul să devină unui dificil. Renunțarea permanentă la alimentele dulci poate fi un beneficiu pentru sănătatea ta generală, dar poate fi totodată o schimbare dificilă. Cu toate acestea, pentru ca întregul proces de slăbire să fie unul ușor de parcurs, poți alege să recurgi la înlocuirea deserturilor clasice cu variante mai sănătoase, care favorizează pierderea în greutate și, în același timp, te scapă și de pofta de duce.

Să te răsfeți în fiecare zi cu ceva dulce nu este ceva de care ar trebui să te privezi, atâta timp cât optezi pentru ceva care funcționează bine cu planul tău de alimentație sănătoasă. În loc să te gândești la aceste opțiuni ca la un desert sau un răsfăț, le poți considera ca fiind simple gustări care îți satisfac pofta de dulce și îți oferă beneficii nutriționale și satisfacție între mese. Cele mai multe dintre aceste opțiuni conțin proteine, așa că pot fi considerate o alegere sănătoasă de gustare.

1. Înlocuiește înghețata cu iaurtul de cocos cu fructe și nuci

Când pofta de înghețată apare, există o alternativă sănătoasă. Renunță la caserola de înghețată pentru iaurtul cu nucă de cocos sau cel simplu, împreună cu câteva nuci și fructe. Această gustare dulce și sățioasă este surprinzător de hrănitoare.

2. Înlocuiește prăjiturile tradiționale sau brioșele cu prăjiturile  din făină de migdale

Prăjiturile și brioșele sunt întotdeauna ușor de preparat și de mâncat. Dar atunci când faci alegeri mai inteligente pentru a îți sprijini eforturile de slăbire, este timpul să renunți la acestea pentru un desert mult mai sănătos. Alege să-ți prepari propriul tort cu făină de migdale și ingrediente hrănitoare. În felul acesta, poți să consumi în continuare prăjituri.

3. Înlocuiește bomboanele și caramelele cu conținut ridicat de zahăr cu curmale cu unt de arahide

S-ar putea să devină gustarea ta preferată dacă alegi să înlocuiești bomboanele și caramelele din comerț cu curmalele cu unt de arahide. Ia niște curmale și unge-le sau umple-le cu unt de arahide.

Curmalele sunt pline de antioxidanți și fibre, ceea ce le face o alegere foarte sănătoasă de inclus drept gustare între mese. Fibrele promovează sațietatea, care, la rândul lor, te poate ajuta în ceea ce privește procesul de slăbire.

4. Înlocuiește gofrele clasice cu cele integrale

În loc să comanzi sau să faci acasă gofre clasice unse cu unt și sirop de arțar, ia în considerare varianta mai sănătoasă de a prepara gofrele din cereale integrale. Adaugă unt de arahide și câteva fructe de pădure la alegere pentru acest deliciu culinar.

5. Înlocuiește ciocolata cu lapte cu ciocolata neagră

Când simți nevoia de a-ți satisface dorința de dulce, alege un baton de ciocolată neagră. Dacă ai tendința de a apela la ciocolată cu lapte, încearcă să alegi o marcă cu cel puțin 70% cacao pentru mai puțin zahăr adăugat. Mănâncă o bucată după masă sau alături de nuci pentru o gustare de neuitat.

6. Înlocuiește milkshake-ul cu smoothie-ul

Renunță la milkshake și prepară în locul acestuia un smoothie hrănitor. Adaugă câteva fructe, legume și proteine de ciocolată sau vanilie în blender și bucură-te de rezultatul obținut. S-ar putea ca această nouă gustare să devină una dintre preferatele tale. În plus, acesta îți va da energia de care ai nevoie pe întreaga durată a zilei.

Surse: eatthis.com, usmagazine.com, msn.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân